Υπέρ των θέσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την έξοδο από τον Στόχο ΙΙ εμφανίζεται το Υπουργείο Οικονομίας

16 Νοεμβρίου 2015 16:48

Στην 1η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος Εκπόνηση μελέτης για τις επιπτώσεις
του μεταναστευτικού στα νησιά

Στις εργασίες της 1ης Συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 συμμετείχε σήμερα, Δευτέρα, ο
Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο Hotel Divani Caravel, στην Αθήνα.

 

Της Επιτροπής προήδρευσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης, παρόντος του νέου γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή και ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ο κ. Κορκολής, στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, έκανε ειδική αναφορά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρίσταντο και υιοθετώντας τα επιχειρήματα της Περιφέρειας, επισήμανε και ο ίδιος το πρόβλημα της υποχρηματοδότησής της, λόγω Στόχου ΙΙ, δηλώνοντας παράλληλα την προθυμία και την ετοιμότητα και της ελληνικής κυβέρνησης για την συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση επί του συγκεκριμένου θέματος.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αφού, με την σημερινή παρέμβαση του γενικού γραμματέα ΕΣΠΑ προς τους ευρωπαίους αξιωματούχους, το Υπουργείο Οικονομίας δηλώνει την βούλησή του να δώσει την μάχη για τον Στόχο ΙΙ στο πλευρό της Περιφέρειας, όταν, εντός του 2016, θα γίνει στις Βρυξέλλες η συζήτηση για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

Στο περιθώριο της Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση, στον οποίον κατέθεσαν πρόταση για την από κοινού χρηματοδότηση μελέτης αποτύπωσης των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων στα
νησιά του Αιγαίου που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Η εκπόνηση της μελέτης θα γίνει υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Οικονομίας, πρόταση που έγινε από δεκτή από τον κ. Χαρίτση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos