Αναφορά στη Βουλή για την κατάργηση του Α.Σ Νάουσας Πάρου

18 Φεβρουαρίου 2016 12:13

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Πάρο του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:


Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Πάρου (α.π. 82/08-01-2016), σχετικά με την επικείμενη κατάργηση του Α.Τ. Νάουσας Πάρου.

Συγκεκριμένα, η πρωτοφανής πρόθεση της πολιτείας να προχωρήσει στην κατάργηση του Α.Τ. Νάουσας λόγω της λήξης του χρόνου μίσθωσης του οικήματος στο οποίο στεγάζεται, έχει προκαλέσει δικαιολογημένα την έντονη ανησυχία και ανασφάλεια των κατοίκων. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται σειρά προβλημάτων (παραεμπόριο, κλοπές, ασφάλεια, φύλαξη, ρύθμιση κυκλοφορίας) και καθίσταται δυσχερής η αστυνόμευση σε ένα ολόκληρο νησί.
Υπογραμμίζεται ότι η πόλη της Νάουσας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό περιοχή του νησιού, όπου κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός της δεκαπλασιάζεται και τα κρούσματα κλοπών και παραεμπορίου αυξάνονται! Ως εκ τούτου η ανάγκη αστυνόμευσης και φύλαξης της περιοχής κρίνεται επιβεβλημένη.

Με το έγγραφό του ο Δήμος Πάρου και ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, ζητά από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, να πάρει πίσω την άνευ προηγουμένου απόφασή του, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη παραμονής και στέγασης του Α.Τ. Νάουσας, σε νέο οίκημα που έχει ήδη βρεθεί, με στόχο την ενίσχυση της αστυνόμευσης ενός από τα πιο τουριστικά νησιά της χώρας.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos