Γιώργος Χατζημάρκος για την φορολογική λαίλαπα: «Πριν τους δοθεί η δυνατότητα να ασελγήσουν επί των νησιών μας, ξήλωναν πεζοδρόμια!»

01 Ιουνίου 2016 15:39

Δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την νέα, γενική αύξηση του ΦΠΑ και για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών σε 11 ακόμη νησιά, από σήμερα 1η Ιουνίου.

Το έγκλημα σε βάρος των νησιών μας, σήμερα ολοκληρώνεται και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται και η μεθόδευση μέσω της οποίας κατάφεραν να κρυφτούν πίσω από τους δανειστές και να επιβάλλουν τις αντιλήψεις τους οι κύκλοι εκείνοι που υποκινήθηκαν μόνο από ταπεινά ένστικτα και την ιδιότυπη αντίληψη τους περί "δικαιοσύνης".

Μόνο ένας νοσηρός νους μπορούσε να σχεδιάσει την ολοκληρωτική εξόντωση της νησιωτικής Ελλάδας, με μια λαίλαπα φορολογικών μέτρων που δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο και στερούνται παντός λογικού υποβάθρου.
Τώρα, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, αφού απέδωσαν «δικαιοσύνη» με... 12 εκατομμύρια ευρώ! Αυτό ήταν το ευτελές αντίτιμο που πήραν από την ολοσχερή αφαίρεση της ανταγωνιστικότητας της νησιωτικής οικονομίας . Περιέργως, όλοι εκείνοι που κόπτονται για την φορολογική δικαιοσύνη, δεν διανοήθηκαν να αποδώσουν δικαιοσύνη όταν άνθρωποι στην νησιωτική Ελλάδα πεθαίνουν ελλείψει γιατρών, όταν μαθητές στην νησιωτική Ελλάδα θάβουν τα όνειρά τους γιατί δεν υπάρχουν εξεταστικά κέντρα. Που είναι γι αυτούς τους νησιώτες η δικαιοσύνη που τόσο υποκριτικά επικαλούνται;

Άφρονες και αμετανόητοι, δεν είχαν καν την στοιχειώδη ευθιξία να παραδεχτούν το λάθος τους και να επανορθώσουν. Αντιθέτως, στο λάθος απάντησαν με άλλο ένα, ακόμη μεγαλύτερο, για να ολοκληρώσουν την καταστροφή.

Ευθύνες για τον πρωτοφανή διωγμό που υφίστανται τα νησιά, βαρύνουν προσωπικά εκείνους που είχαν την τιμή και το προνόμιο να εκπροσωπούν τους νησιώτες, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Είναι οι ίδιοι που πριν τους δοθεί η δυνατότητα να ασελγήσουν επί των νησιών μας, ξήλωναν πεζοδρόμια και έλεγαν πως θα πάψουν κι εκείνοι να υπάρχουν σε περίπτωση κατάργησης των συντελεστών ΦΠΑ. Μόνο οργή προκαλούν. Οργή και θυμηδία.

Σήμερα, στην νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσαν για μας οι διώκτες των νησιών μας, ανατρέχουμε στην ιστορία και διδασκόμαστε για το μέλλον. Η πορεία των νησιών μας ήταν πάντα μοναχική. Η εφευρετικότητα, οι αντοχές, το θάρρος, ήταν πάντα τα όπλα μας.
Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και συνεχίζουμε. Κοιτάμε στο μέλλον με αισιοδοξία. Με ενότητα, σχέδιο και δημιουργικότητα απαντάμε στις προκλήσεις.

Σους υπονομευτές μας δεν θα κάνουμε τη χάρη.
Να ξέρουν ότι θα κληθούν από την Ιστορία να λογοδοτήσουν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos