Συνάντηση εργασίας για το Sea Diamond μέσω skype

24 Ιουνίου 2016 17:52

Η πρώτη συνάντηση εργασίας με θέμα το ναυάγιο Sea Diamond πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 23/06 το μεσημέρι μέσω skype από το Δημαρχείο Θήρας και το Υπουργείο Ναυτιλίας.


Η ομάδα εργασίας συστάθηκε από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σκοπό τη συνδρομή στο έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας από τις συνέπειες, που συνεπάγεται το ναυάγιο του Κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND», που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας από την 6-4-2007. Μέλη της ομάδα εργασίας αποτελούν οι:

1) κα Ξανθή Μπασάκου, Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως Συντονίστρια.
2) Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Μάμμης Βασίλειος, Διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
3) Πλοίαρχος Λ.Σ. Κοντραφούρης Χαράλαμπος, Διευθυντής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
4) κα Φανή Τσέλιου, Συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
5) κ. Πέτρος Βαρελίδης, Συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
6) κ. Γεώργιςο Διονυσόπουλος, Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
7) κ. Ηλίας Πελέκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας.
8) κ. Στέλιος Παπανδρεόπουλος, πληρεξούσιος Δικηγόρος του Δήμου Θήρας.
9) κ. Λουκάς Λυγνός, Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγο, εκπρόσωπο Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών γα την ανέλκυση του Sea Diamond.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Θήρας κος Νίκος Ζώρζος.
Η ομάδα εργασίας κατέληξε στις ακόλουθες πρώτες κινήσεις:
α) Διερεύνηση του αποθεματικού του Πράσινου Ταμείου έτσι ώστε να προχωρήσει η αίτηση χρηματοδότησης εργασιών στο ναυάγιο. Ο στόχος είναι να γίνει επικαιροποίηση του ναυαγίου μέσω βιντεοσκόπησης (η τελευταία είχε πραγματοποιηθεί το 2011).
β) Να σταλούν εκ νέου επιστολές σε μορφή δικογράφου προς τις αρμόδιες εταιρείες του Sea Diamond για την ανάληψη των ευθυνών τους μέχρι την επόμενη δικάσιμο που έχει οριστεί για τις 22/09/2016

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos