Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

24 Ιουνίου 2016 17:54

Θέματα που αφορούν στην ουσιαστική αναγνώριση και την ενίσχυση της νησιωτικότητας, στην κατάργηση του Ειδικού Φορολογικού Καθεστώτος στα νησιά του Αιγαίου, στην αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης καθώς και σε ζητήματα που σχετίζονται με τη συνολική λειτουργία του θεσμού της Περιφέρειας, με κύριο αίτημα την κατ’ εξαίρεση στελέχωση των υπηρεσιών, έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους.

Στη συνάντηση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και εντάσσεται στο πρόγραμμα συναντήσεων που πραγματοποιεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ευκαιρία της διήμερης επίσκεψής του στη Σύρο, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Μάρκος Δαδάος και Χρηστιάννα Πάπιτση.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ - βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, πολιτευτές και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις πολιτικές και τα προγράμματα που έχει εφαρμόσει η Περιφερειακή Αρχή από την αρχή της θητείας της μέχρι σήμερα, τις πρωτοβουλίες για την ίδρυση των υδατοδρομίων, την επιδότηση των θέσεων των ιατρών που υπηρετούν στα νησιά της Π.Ν.Α με μηνιαία αποζημίωση από πόρους της Περιφέρειας, της παγκόσμιας καμπάνιας για τον τουρισμό με έμφαση τη συνεργασία με το κορυφαίο διεθνώς ειδησεογραφικό δίκτυο CNN για την προβολή των νησιών μας και την διεκδίκηση της ύψιστης πανευρωπαϊκής διάκρισης μέσω της υποψηφιότητας ως γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το «βάρος» που κλήθηκε να σηκώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την έκρηξη των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά μας, να ζητήσει τη συμπαράστασή του στην αντιμετώπιση των χρονιζόντων προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους και με το κέντρο, καθώς και τη συνδρομή του για την έναρξη των εργασιών επέκτασης του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου και των έργων βελτίωσης και συντήρησης των αεροδρομίων της Πάρου, της Νάξου και της Μήλου, που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «παρά τις εξαγγελίες, παραμένουν έπεα πτερόεντα».

Ο κ. Λεονταρίτης στην τοποθέτησή του εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον του οικονομικού πνεύμονα της Σύρου, καλώντας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να στηρίξει τη διασφάλιση της λειτουργίας του και κατ’ επέκταση, τους εργαζόμενους του Νεωρίου και την τοπική οικονομία.

Στην κατακλείδα της τοποθέτησής του ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής για την απένταξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το στόχο 2 και τις μειωμένες χρηματοδοτήσεις των Κοινοτικών πόρων, ζητώντας τη συμπόρευσή του «στην αποκατάσταση της αδικίας, αφού το κριτήριο του ΑΕΠ με το οποίο οι Περιφέρειες κατατάσσονται από την ΕΕ σε λιγότερο ή περισσότερο ανεπτυγμένες, δεν απεικονίζει την πραγματικότητα, πολύ δε περισσότερο στο Νότιο Αιγαίο, με τα νησιά πολλών και διαφορετικών αναπτυξιακών ταχυτήτων, γεγονός που καθιστά αναγκαίο να τροποποιηθούν τα σχετικά κριτήρια κατηγοριοποίησης».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos