Οι πολίτες της Μήλου αντιστάθηκαν στις Σειρήνες και τον εκφοβισμό και γέμισαν την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μήλου

11 Ιουλίου 2016 15:26

Οι πολίτες της Μήλου αντιστάθηκαν στις Σειρήνες και τον εκφοβισμό και γέμισαν την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μήλου στην εκδήλωση της τοπικής Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή 10 Ιουλίου.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.


Στην συζήτηση συμμετείχαν οι βουλευτές των Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός, καθώς και τα μέλη της ΝΕ Κυκλάδων Αναστασία Σαπουνά και Χρήστος Κυμπιζής, ο συντονιστής της οργάνωσης Μήλου, Λευτέρης Βενιζέλος, ο συντονιστής του Τμήματος Περιβάλλοντος Μπάμπης Μπιλίνης και αρκετοί πολίτες του νησιού.

Η Φ. Βάκη κατά την τοποθέτησή της αναφέρθηκε στη δύσκολη συμφωνία, η οποία «μας δίνει μια μικρή δημοσιονομική ανάσα, σε αντιδιαστολή με τα 65 δις μέτρα που πάρθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις χιλιάδες των απολύσεων, που είχε ως κεντρική απάντηση στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ».

Ο Ν. Συρμαλένιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τόσο το δυσμενές μέτρο της κατάργησης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ των νησιών όσο και αυτό της σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ, ψηφίστηκε από 221 βουλευτές τον Αύγουστο του 2015, και όχι μόνο από αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. «Το αν συνιστά προδοσία η ψήφος όλων αυτών των βουλευτών για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ αυτό θα το δείξει η ιστορία», τόνισε ο βουλευτής.

Ο Π. Κουρουμπλής αναφερόμενος στο περιστατικό με τη συμπεριφορά του δημάρχου Μήλου, σημείωσε πως είναι «βέβαιος ότι ο δήμαρχος έχει ήδη καταλάβει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα ούτε εκπροσωπείται ένας δήμος». Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα του ΧΥΤΑ Μήλου καθώς και στις 50.000 ευρώ που δόθηκαν από το Υπουργείο στους δήμους κάτω των 5.000 κατοίκων, αλλά και στην, κατά προτεραιότητα, πρόσληψη προσωπικού στους μικρούς δήμους.

Ο Α. Συρίγος αναφέρθηκε διεξοδικά στο ζήτημα των Υποθηκοφυλακείων. Ενημέρωσε τους παριστάμενους Μηλιούς, που με επιμονή και στοιχεία υπερασπίστηκαν την παραμονή του Υποθηκοφυλακείου στο νησί, σχετικά με όλες τις διεργασίες που έχουν συντελεστεί και τις προσπάθειες των νησιωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κατεύθυνση. Δήλωσε δε, ότι αναμένονται σύντομα εξελίξεις για το θέμα αυτό.

Στο τέλος της συζήτησης, ο Ν. Μανιός δήλωσε αισιόδοξος ότι τελικά δεν θα κλείσουν τα Υποθηκοφυλακεία και ότι στην κοινωνία θα πρέπει να καλλιεργηθεί κλίμα αγώνων και υπεράσπισης των νησιών μας. Επίσης, χαρακτήρισε ως αναγκαία την επιλογή της παραμονής στην ΕΕ αντί της άτακτης χρεοκοπίας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι στη συζήτηση καταδίκασαν την αναξιοπρεπή στάση του Δημάρχου Μήλου και τον απαράδεκτο βανδαλισμό, που υπέστη το κτίριο του Εργατικού Κέντρου από αγνώστους την προηγούμενη μέρα. Οι συνθήκες προφανώς και δεν ικανοποιούν κανέναν, όμως αυτή η κυβέρνηση δεν διατυμπανίζει κανένα success story, αλλά αντίθετα προσπαθεί να αμβλύνει τα συσσωρευμένα προβλήματα που προκάλεσαν τα μνημόνια και η λιτότητα που της κληροδοτήθηκε.

11/7/2016

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos