Γ. Χατζημάρκος: «Σήμερα πρέπει να χτιστεί η αποκεντρωμένη Ελλάδα, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα εγγυάται το αύριο όλης της περιφέρειας και ιδιαίτερα των βαριά κακοποιημένων νησιών της»

30 Αυγούστου 2016 16:03

Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι έτοιμη να καταθέσει συγκροτημένες και οραματικές προτάσεις στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Θεσμικού Πλαισίου της Τ.Α., τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

«Σήμερα πρέπει να χτιστεί η αποκεντρωμένη Ελλάδα, στην οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενηλικιωμένη, υπεύθυνη και Συνταγματικά κατοχυρωμένη, θα αποκτήσει περιεχόμενο που θα εγγυάται το αύριο όλης της περιφέρειας και ιδιαίτερα των βαριά κακοποιημένων νησιών της».

Αυτό τόνισε μεταξύ των άλλων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), κύριο θέμα της οποίας ήταν η επικείμενη Επαναθεσμοποίηση του Κράτους και η Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την προπαρασκευή της οποίας ήδη εργάζεται 25μελής Επιτροπή εμπειρογνωμόνων στο ΥΠΕΣΔΑ και έως το Νοέμβριο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την εργασία της.

Η ΕΝΠΕ αποφάσισε σήμερα να διαμορφώσει ένα κοινό πλαίσιο πρότασης, που θα στηρίξουν και οι 13 Περιφέρειες και το οποίο θα είναι οραματικό ως προς την συνολική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε στην τοποθέτησή του ότι η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να αφήσει να χαθεί η ευκαιρία που της δίνεται, να έχει ουσιαστικό ρόλο και λόγο στην όλη διαδικασία, μέσα από προτάσεις που θα αποτυπώνουν το όραμα για την σύγχρονη Αυτοδιοίκηση του μέλλοντος, απαλλαγμένης από την διαχειριστική ή πελατειακή νοοτροπία του παρελθόντος.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δήλωσε:
«Η Αυτοδιοίκηση οφείλει σήμερα, που η Κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στην αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, να θέσει τις προτάσεις της συγκροτημένα και κυρίως οραματικά.
Με κύριο στόχο την αποτροπή μίας ακόμα πρόχειρης, διαχειριστικής ή πελατειακής μεταρρύθμισης και με γνώμονα την μετατροπή και της Ελλάδας σε σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα. Σε τρείς άξονες και μόνον: το Αποκεντρωμένο Κράτος, την Διοικητική και την Οικονομική Αυτοτέλεια.
Χωρίς σύγχρονο Ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, χωρίς απογαλακτισμό της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών από το κεντρικό κράτος και χωρίς ουσιαστική, δημοκρατικά οργανωμένη αποκέντρωση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να ανακυκλώνει την παθογένεια και τη μιζέρια της.
Σήμερα πρέπει να χτιστεί η αποκεντρωμένη Ελλάδα, στην οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενηλικιωμένη, υπεύθυνη και Συνταγματικά κατοχυρωμένη, θα αποκτήσει περιεχόμενο που θα εγγυάται το αύριο όλης της περιφέρειας και ιδιαίτερα των βαριά κακοποιημένων νησιών της.
Χρόνος άλλος δεν υπάρχει».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos