Γ. Χατζημάρκος: «Ο νεαρός σεφ Σταμάτης Μισομικές, με την εξαιρετική πανευρωπαϊκή διάκρισή του, έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»

22 Νοεμβρίου 2016 18:16

Η ανάδειξή του ως European Young Chef 2016, λειτουργεί προσθετικά στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019

Με τον Ρόδιο σεφ Σταμάτη Μισομικέ, που πριν από λίγες ημέρες απέσπασε τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο διαγωνισμός έγινε στις 14 Νοεμβρίου στο τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, στο Sant Pol de Mar και ο Σταμάτης Μισομικές, συμμετείχε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάςς της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, τον νεαρό ταλαντούχο σεφ συνόδευαν ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων κ. Νίκος Χριστοφόρου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Επαμεινώνδας Τσίντζος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Τρουμούχης, που είναι και δάσκαλος του Σταμάτη Μισομικέ, παρόντος και του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τον νεαρό σεφ για την εξαιρετική διάκρισή του, την οποία χαρακτήρισε ως ένα πολύ μεγάλο δώρο προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που την ενισχύσει σημαντικά, στην πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σταμάτη Μισομικέ για το εξαιρετικό δώρο που έκανε σε όλους μας. Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο, για την χώρα, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων που τον επέλεξε. Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που επιβραβεύεται η μεγάλη προσήλωση στο αντικείμενο, ο επαγγελματισμός, η σοβαρότητα και αυτό αναγνωρίζεται, όχι μόνο τοπικά, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος, δεδομένου ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες επενδύουν σημαντικά στη γαστρονομία. Εύχομαι στον Σταμάτη ακόμη περισσότερους τίτλους στο μέλλον αλλά κυρίως να συνεχίσει με το ίδιο πάθος, με την ίδια δεξιοτεχνία και δημιουργικότητα, με την οποία κάνει αυτό που αγαπά» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε ότι τα δυο τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, για την ανάδειξη της γαστρονομίας του Αιγαίου διεθνώς. «Κάθε μέρα γίνονται βήματα θετικά στην πορεία μας προς την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης το 2019. ‘Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε. Η διάκριση του Σταμάτη Μισομικέ, έρχεται να λειτουργήσει προσθετικά στην προσπάθειά μας» ανέφερε.

Ο Σταμάτης Μισομικές ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την στήριξη που του παρείχε καθώς και την Λέσχη Αχριμαγείρων που τον επέλεξε για να εκπροσωπήσει της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό.

Αξίζει να τονιστεί ότι η διάκριση του Σταμάτη Μισομικέ είναι ακόμη μεγαλύτερη λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι διαγωνισμός έγινε σε μια χώρα που αποτελεί γαστρονονομικό προορισμό και, επιπλέον, είχε απέναντί του ανθρώπους που ήδη έχουν στο ενεργητικό τους αστέρια michelin.

Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και τους εκπροσώπους της Λέσχης Αρχιμαγείρων, ως βασικό πυλώνα της προσπάθειας που καταβάλλει η Περιφέρεια για την ανάδειξη της γαστρονομίας των νησιών της.
Οι εκπρόσωποι της Λέσχης ανταπέδωσαν τις ευχαριστίες στον κ. Χατζημάρκο, διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, στο πρόσωπό του βρήκαν ένα πολύ ισχυρό υποστηρικτή στην προσπάθεια που κάνουν να αναδείξουν την παραδοσιακή γαστρονομία των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός σεφ, Σταμάτης Μισομικές, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, εξασφάλισε το πρώτο βραβείο συμμετέχοντας με το πιάτο του "Σαλάς, η χαρά της γέννησης", για την δημιουργία του οποίου χρησιμοποίησε 19 διαφορετικά υλικά από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και 19 βότανα.

Ενδεικτικό του ταλέντου του είναι το ότι εξ αρχής δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι θα αποσπάσει το πρώτο βραβείο. Εν τέλει, οι 6 της κριτικής επιτροπής του έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία όλων, με τον διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένο σεφ Joan Roca, να ηγείται της κριτικής επιτροπής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos