Όχι στα σχέδια καταστρφής των νησιών μας από τις ανεμογεννήτριες

28 Φεβρουαρίου 2017 21:34

Η πολιτική της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας έχει αποφασιστεί στη Συνθήκη του Μάαστριχτ πολύ πριν την εκδήλωση της κρίσης και προωθείται με διάφορες παραλλαγές σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η εγκατάσταση μεγάλων αιολικών πάρκων στα νησιά μας και η διασύνδεσή τους με το ηπειρωτικό εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή την πολιτική, την προσυπέγραψαν και την αποδέχονται όλα τα πολιτικά κόμματα εκτός του ΚΚΕ, και παίρνουν μέτρα εφαρμογής της όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα .

Το ΚΚΕ έγκαιρα εδώ και πολλά χρόνια προειδοποιούσε για τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνέπειες αυτής της πολιτικής . Στη χώρα, στο Αιγαίο, στην Περιφέρεια και στην Πάρο ειδικότερα, με ανακοινώσεις, δημόσιες παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, κοινοβουλευτικές δράσεις αναδείξαμε ότι οι λεγόμενες «πράσινες επενδύσεις» δεν απαντούν στις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, αλλά είναι «χρυσοφόρες» για τους επενδυτές και «μαύρες» για το μέλλον λαϊκών αναγκών. Στα πλαίσια αυτά καταθέσαμε πριν από λίγες μέρες σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό, για δεύτερη φορά.

Ο παριανός λαός θα πρέπει να απαιτήσει από όλους να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε σχέση με το ζήτημα αυτό, να ξέρει επιτέλους ποιοι είναι οι φίλοι του και ποιοι είναι οι εχθροί του . Ειδικότερα :

 Από μέρους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δηλώσουν αν θα προχωρήσουν στην ανάκληση των σχετικών αδειών εγκατάστασης αιολικών πάρκων. Να σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία ότι άλλη είναι η άποψή τους σαν κόμμα στην κοινωνία και άλλα εφαρμόζουν σαν κυβέρνηση .
 Από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ πρέπει να πουν αν συνεχίζουν να αποδέχονται τη πολιτική που ακολούθησαν με το ΠΑΣΟΚ , πολιτική που έχει οδηγήσει στη σημερινή πραγματικότητα ή την απαρνιόνται .
Η εξασφάλιση επαρκούς και φτηνής ενέργειας για τη λαϊκή κατανάλωση, η ορθολογική αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών και η εξεύρεση νέων , η προστασία του περιβάλλοντος , της οικονομίας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, των εργασιακών δικαιωμάτων ικανοποιούνται στα πλαίσια της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για την λαϊκή εξουσία και οικονομία και όχι στα πλαίσια της πολιτικής που εφαρμόζεται.
Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο οι κάτοικοι της Πάρου σαν αποτέλεσμα και της συστηματικής ενημέρωσης συνειδητοποιούν τι πρόκειται να συμβεί με την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στα νησιά.
Είναι φανερό ότι σήμερα ο παριανός λαός πρέπει να συγκρουστεί με μια δρομολογημένη πολιτική και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για να ανατρέψει ειλημμένες αποφάσεις.
Ο οργανωμένος , μαζικός και επίμονος αγώνας των παριανών και όλων των νησιωτών με ξεκάθαρους στόχους, είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την θετική έκβαση του αγώνα,
 Για να ανακληθούν οι άδειες εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στα νησιά μας.
 Για να ικανοποιηθούν οι ενεργειακές ανάγκες των νησιών, διασφαλίζοντας φθηνό και επαρκές ρεύμα για τα λαϊκά στρώματα, ελαχιστοποίηση των επιδράσεων στο περιβάλλον, ενεργειακή ασφάλεια με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονα δικαιώματα.
Όχι στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Κομματική Οργάνωση Βάσης Πάρου Πάρος 28-2-17

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos