Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας “Seatrade Cruise Global” στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ

16 Μαρτίου 2017 16:07

Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων: “Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι παντού”

Στη σημαντικότερη παγκόσμια συνάντηση στον τομέα της κρουαζιέρας, που πραγματοποιείται μεταξύ 14 και 17 Μαρτίου στον Fort Lauderdale των ΗΠΑ, συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στο είδος της έκθεση και σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της παγκόσμιας αγοράς, όπου παρουσιάζονται οι τελευταίες τάσεις και ανακοινώνονται οι μελλοντικοί σχεδιασμοί και στρατηγικές επιλογές των εταιρειών κρουαζιερόπλοιων.

Τόσο κατά την επίσημη έναρξη της έκθεσης όσο και κατά τη διάρκεια των εργασιών του γενικού συνεδρίου ο Αντιπεριφερειάρχης είχε επαφές με εκπροσώπους διεθνών ομίλων και φορέων του θαλάσσιου τουρισμού. Εκτός από την επισήμανση της προτεραιότητας της ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας στη χώρα μας, ο κ. Λεονταρίτης αναφέρθηκε και στο μεγαλόπνοο σχέδιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, σχέδιο που θεωρήθηκε από τους εκπροσώπους των εταιρειών ως ένα πολύ θετικό βήμα στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος των νησιών.

Παράλληλα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ομιλία της Αναπληρώτριας Υπουργού, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρουσιάζει η Ελλάδα για την ισχυροποίηση της θέσης της ως ιδιαίτερα ανταγωνιστικού μεσογειακού και ευρωπαϊκού προορισμού στον θαλάσσιο τουρισμό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι παντού. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα και συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις, με στόχο τη συνεχή και ποιοτική προβολή των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε δυναμικά τον τουρισμό μας, διότι ήταν και παραμένει ο βασικός πυλώνας της νησιωτικής οικονομίας".

Σήμερα, θα ακολουθήσουν συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη με τους Αμερικανούς παραγωγούς σχετικά με την επενδυτική πρόταση δημιουργίας μόνιμων κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στη Σύρο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos