Δωρεά της Κατερίνας Μονογυιού στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου

17 Μαρτίου 2017 13:47

Κατερίνα Μονογυιού: "πρέπει να θυμίζουμε στη νέα γενιά ότι υπάρχουν Έλληνες που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και την ζωή τους, για την Πατρίδα και το Έθνος".

Την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στο θέατρο Απόλλων της Σύρου διοργανώθηκε από το Λύκειο Ελληνίδων λαμπρή επετειακή εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821. Πλήθος κόσμου από την Σύρο τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία εκπροσώπων από την Εκκλησία,την Περιφέρεια. την Τοπική Αυτοδιοίκηση απο την Συρο και την Μυκονο, την Αστυνομία , εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Σύρου, την Εθνοφρουρά και ,Εκπαιδευτικοί ,Συλλογοι απο την Συρο και την Μυκονο.



Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β' με θέμα: "Μαντώ Μαυρογένους - η ηρωίδα - η γυναίκα - η Μυκονιάτισσα". Στην ομιλία του έγινε εκτενής αναφορά στη ζωή, τη δράση και την προσφορά προς το Γένος και την Πατρίδα της Μυκονιάτισσας ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους. Με αφορμή αυτή την εκδήλωση η πολιτευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού προσέφερε στο Λυκειο Ελληνίδων Σύρου πιστό αντίγραφο της επίσημης ενδυμασίας της Μαντώς Μαυρογένους, με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη της Μυκονιάτισσας ηρωίδας και την πλούσια προσφορά της στην Ελλάδα.

 

Όπως τόνισε η κ. Μονογυιού "εμείς οι πολιτικοί πρέπει να θυμίζουμε στη νέα γενιά ότι υπάρχουν Έλληνες που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και την ζωή τους, για την Πατρίδα και το Έθνος".

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos