Χαιρετισμός της Επάρχου Θήρας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

24 Μαρτίου 2017 16:04

Σήμερα ο Ελληνικός λαός εορτάζει την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Η ημέρα αυτή έχει διπλή σημασία για το Ελληνικό Έθνος. Είναι θρησκευτική εορτή γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική γιατί τιμούμε την Ελληνική επανάσταση του 1821.


Κάθε χρόνο την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι διατήρησαν άσβεστη δια μέσου των αιώνων τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα εναντίον της σκλαβιάς και έγιναν φωτεινό παράδειγμα για κάθε λαό.
Τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821 που έδωσε τα πάντα και έκανε πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγουμένων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας τα δύο υπέρτατα αγαθά, την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία.
Η αυτοθυσία και ο ηρωισμός των προγόνων μας ας γίνει παράδειγμά για εμάς του νεώτερους για να αγωνιστούμε ενάντια στα προβλήματα και στις δυσκολίες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης των καιρών που ζούμε.
Αξίζει να τιμούμε, να θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε κάθε μέρα στην ζωή μας από αυτούς τους ήρωες που με την αυτοθυσία τους εμείς σήμερα απολαμβάνουμε την ελευθερία μας. ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Η ΕΠΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΘΕΩΝΗ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos