Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χορήγησε άδεια λειτουργίας στα σφαγεία Νισύρου και Αμοργού

30 Μαρτίου 2017 17:49

Στο εξής, θα έχουν την δυνατότητα εξαγωγής και διάθεσης των σφαγίων στην ελληνική αγορά

Στο πλαίσιο της διαδικασίας εκσυγχρονισμού και αδειοδότησης των σφαγείων στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χορήγησε σήμερα άδεια λειτουργίας στα σφαγεία της Νισύρου και της Αμοργού.

Συγκεκριμένα, μετά από την έγκριση του Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Κατασκευή Σφαγείων Νισύρου» από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ χορήγησε άδεια λειτουργίας στη σφαγειοτεχνική εγκατάσταση του Δήμου Νισύρου, που βρίσκεται στην περιοχή Αρκής Μανδρακίου.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμων Ζαννετίδης, υπέγραψε την χορήγηση άδειας λειτουργίας σφαγειοτεχνικής εγκατάστασης στο Δημοτικό Σφαγείο Αμοργού, που βρίσκεται στην περιοχή Χλωροβούνια, Χώρας Αμοργού.

Η αδειοδότηση των σφαγείων, όχι μόνο εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες των ημερών του Πάσχα, αλλά συνιστά σημαντική τόνωση στην οικονομία των δύο νησιών, καθώς στο εξής Νίσυρος και Αμοργός θα έχουν την δυνατότητα εξαγωγής και διάθεσης των σφαγίων στην ελληνική αγορά.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι αρμόδιες υπηρεσίες της, σε συνεργασία με τους δημάρχους και τις υπηρεσίες των Δήμων των νησιών, θα συνεχίσει την διαδικασία εκσυγχρονισμού και αδειοδότησης των σφαγειοτεχνικών εγκαταστάσεων σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας, όπου αυτές λειτουργούν, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ώθηση στην κτηνοτροφική δραστηριότητα και στην τοπική οικονομία των νησιών αυτών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos