Σειρά επαφών του Νεκτάριου Σαντορινιού με τοπικούς φορείς στη Σύρο

21 Απριλίου 2017 13:44

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε χθες (20/04/17), το νησί της Σύρου.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε την ευκαιρία, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Αντώνη Συρίγγο, να συναντηθεί με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς του νησιού και με τον Διοικητή της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, Πλοίαρχο κ. Γκύζη Ιάκωβο. Επίσης, συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το επιμελητήριο Κυκλάδων με θέμα την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα για την Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση.
Ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, να συναντηθεί, αρχικά, με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Λεονταρίτη, με τον οποίο συζήτησαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός παρέθεσε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την αναμόρφωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, την επικείμενη λειτουργία των υδατοδρομίων και τον στόχο για υδατική αυτονομία των άνυδρων νησιών.

Στη συνέχεια των επαφών που είχε στη Σύρο, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισκέφθηκε το Δημαρχείο του νησιού όπου συζήτησε με τον Δήμαρχο Ερμούπολης, κ. Γιώργο Μαραγκό, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργο Δούναβη καθώς και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Δημήτρη Κοσμά. Η συζήτηση κινήθηκε, βασικά, γύρω από το πολύ σημαντικό θέμα του πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Ερμούπολης, το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και έτσι σύντομα οδεύει προς λύση ένα ζήτημα που ταλάνιζε την τοπική κοινωνία για πολύ καιρό. Επιπλέον, στη συνάντηση αναφέρθηκε και το εξίσου σοβαρό θέμα του master plan του Λιμανιού της Σύρου. Αυτή τη στιγμή, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισής του και έτσι να ανοίξει ο δρόμος προς την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης του λιμανιού, που θα σημάνουν και την αναπτυξιακή άνοδο του νησιού. Ο Υφυπουργός, ενημερώθηκε, επίσης, για το αίτημα του Δήμου για επέκταση του αεροδρομίου Σύρου.


Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που είχε ο Νεκτάριος Σαντορινιός με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όπου συζητήθηκαν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.
Η επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, έκλεισε με την παρουσία του και τον χαιρετισμό που απεύθυνε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα για την Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, στην ομιλία του, στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της Νησιωτικής Πολιτικής, τα οποία χαρακτήρισε πολυεπίπεδα. Η Νησιωτική Πολιτική, είπε, δεν είναι μια μονοδιάστατη πολιτική, απαιτεί παρεμβάσεις από όλα τα πεδία της Διοίκησης και χρειάζεται γενναίες πρωτοβουλίες στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ανάπτυξη, στα ανοιχτά θέματα της Ενέργειας και του Τουρισμού. Η δική μας Κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει δεσμευτεί για την τήρηση του Άρθρου 101 του Συντάγματος και για την εφαρμογή ιδιαίτερων Νησιωτικών Πολιτικών που θα απαντήσουν σε όλα εκείνα τα προβλήματα που καθημερινά καλείται ο νησιώτης να αντιμετωπίσει. Προς αυτή την κατεύθυνση, συμπλήρωσε, έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο δράσεων ανά Υπουργείο, στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από την Νίσυρο, που προσπαθούμε να υλοποιήσουμε με στόχο να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που βίωνε για πολλά χρόνια ο νησιώτης και που ήταν αποτέλεσμα τόσο των αντίξοων αντικειμενικών συνθηκών, αλλά πολύ περισσότερο της έλλειψης, μέχρι τώρα, κυβερνητικής βούλησης για ενίσχυση των νησιών.

Αναφορικά, τέλος, με το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων- το θέμα δηλαδή της εκδήλωσης- ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχολίασε πως η Ειδική Γραμματεία για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν σκοπό να περιοδεύσουν στα περισσότερα νησιά, ώστε να ενημερώσουν δια ζώσης και διεξοδικά τους νησιώτες για τις λύσεις που προωθούνται.

Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, ψηφίζεται ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χρεών, που θα ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους και μικρομεσαίους επαγγελματίες από χρέη που έχουν συσσωρευτεί από την αρχή της κρίσης προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς, τις τράπεζες ακόμη και άλλους ιδιώτες. Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, συμπλήρωσε, μπορούν να δώσουν μια νέα ώθηση και διέξοδο στην οικονομία και να βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Στόχος μας ήταν και είναι, είπε εμφατικά ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. η στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, την οποία θεωρούμε την ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας. Μέσα από λύσεις και διεξόδους που σχεδιάζονται, ο μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί τώρα πια να ξεφύγει από το φάσμα της χρεωκοπίας που τον ενέταξαν οι καταστροφικές πολιτικές των προηγούμενων ετών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos