Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη με τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

07 Μαϊος 2017 20:21

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, πραγματοποίησε ο νέος Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου κος Φίλιππος Αζαριάδης - Τοπάλογλου, συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια Προϊσταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης Σύρου, κα Ελένη Γουρνέλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κυριάρχησαν τα θέματα της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα τη Σύρο, και της αναγκαιότητας εξεύρεσης νέων κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του Πολυτεχνικού Τμήματος της Σύρου, στα οποία ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων τέθηκε ανεπιφύλακτα υπέρμαχος.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λεονταρίτης "το Πολυτεχνικό Τμήμα της Σύρου γίνεται δεκαοχτώ χρονών και είναι αναγκαίο να εξασφαλιστούν οι ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές δομές" καλώντας την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους των φορέων "να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν τη λειτουργία της ακαδημαϊκής κοινότητας", αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η ύπαρξή της ενισχύει τη δυνατότητα της Σύρου να συμβαδίζει με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η αναζήτηση χορηγιών από τοπικούς φορείς, η θεσμοθέτηση βραβεύσεων στους φοιτητές που αριστεύουν και η χορήγηση υποτροφιών είναι ζητήματα που τέθηκαν από τον Πρόεδρο του Πολυτεχνικού Τμήματος της Σύρου. Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων "η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει επενδύσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θεωρώντας το ως ένα εξαιρετικό ίδρυμα, διεθνούς εμβέλειας, που παράγει αξιόλογη επιστημονική γνώση και επιστήμονες", προτείνοντας να βρεθούν τρόποι συνεργασιών με το Πολυτεχνικό Τμήμα της Σύρου, ώστε το εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό του να ενισχύσει με προτάσεις του το έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos