Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Σίφνο

28 Μαϊος 2017 15:49

Πολλά και σοβαρά θέματα που αφορούν τα νησιά των Κυκλάδων έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης υπόψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σίφνο μετά το πέρας των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της πολιούχου του νησιού Παναγίας Χρυσοπηγής, με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων των Φορέων και των παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να ζητά από τον κ. Υπουργό την άμεση παρέμβασή του, προκειμένου να επανέλθουν στον προγενέστερο προγραμματισμό που ίσχυε μέχρι και πέρυσι.

Δεύτερο θέμα που ετέθη υπόψη του ήταν η επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να εγκριθούν από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) οι περιβαλλοντικοί όροι της μελέτης για τη βελτίωση του λιμένος της Σίφνου, έργο το οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προτίθεται να εντάξει άμεσα στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Επίσης ο κ. Λεονταρίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, στο αίτημα ορισμού εκπροσώπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και στη διερεύνηση της δυνατότητας επιδότησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Δυτικών Κυκλάδων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι δύο άντρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη 30 Μαΐου, που θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos