Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Η επιλεκτική μνήμη του κ. Μπάιλα

07 Ιουνίου 2017 16:40

Επανακάμπτοντας στο ΠΑΣΟΚ και εκπροσωπώντας πλέον την Δημοκρατική Συμπαράταξη στις Κυκλάδες, ο κ. Μπάιλας προσπαθεί να επανέλθει στο προσκήνιο με αξιοπρόσεκτη επιθετικότητα και φρασεολογία που μικρή σχέση έχουν με τον πολιτικό πολιτισμό.

Ξεχνά τα έργα και τις ημέρες τόσο της δικής του θητείας στην αυτοδιοίκηση όσο και κυρίως της θητείας των κυβερνήσεων του κόμματος που υπηρέτησε.
Ξεχνά ότι επί 40 χρόνια, έστησαν και γιγάντωσαν τη γραφειοκρατία και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν την «καθάρισε» σε 2,5 χρόνια. Συμμετείχε, υπηρέτησε πιστά πολιτικές που κατέστρεψαν τη χώρα, ανέχτηκε εκατοντάδες παρανομίες, πολεοδομικές και άλλες, για τις οποίες θα όφειλε να αναλάβει τουλάχιστον τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.

Ξεχνά ποιοι δημιούργησαν τον μοναδικό πολυνησιακό δήμο του Αιγαίου προκειμένου να επιτύχουν να εκλέξουν έναν δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, καταργώντας και καταστρατηγώντας κάθε δικαίωμα των μικρονησιωτών για γνήσια αυτοδιοικητική έκφραση.

Και επιλέγει να μην παρακολουθεί τις επισκέψεις και παρεμβάσεις υπουργών και βουλευτών στις Κυκλάδες. Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι μόνο στη Νάξο, ο υφυπουργός Ναυτιλίας είναι ο έβδομος υπουργός που επισκέπτεται το νησί από τον Ιούλιο του 2015. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν επισκεφθεί τη Νάξο, οι υπουργοί Βαγγέλης Αποστόλου (συγκέντρωση κτηνοτρόφων – Φιλώτι), ο Τάσος Πετρόπουλος (ΙΚΑ Νάξου, ΟΑΕΔ, ΕΑΣ Νάξου, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος), η Όλγα Γεροβασίλη (εκδήλωση με θέμα «Διαπλοκή και ΜΜΕ»), ο Πάνος Σκουρλέτης (σμυριδωρυχεία – συγκέντρωση σμυριδεργατών Κόρωνος-Δήμος), ο Παύλος Πολάκης (Κ.Υ. – Νοσοκομείο), ο Χριστόφορος Βερναρδάκης (Επαρχείο – Δήμος – σύσκεψη με δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους).

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε 2,5 χρόνια για να «καταγράψει τα προβλήματα των νησιών μας ο υφυπουργός Ν.Σαντορινιός», όπως διατείνεται ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ. Τα προβλήματα είναι καταγεγραμμένα και τόσο οι βουλευτές και τα κατά τόπους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι υπουργοί πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά συναντήσεις, διαβουλεύσεις, μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις προκειμένου να δοθούν λύσεις, στα μεγάλα, χρονίζοντα, σωρευμένα προβλήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ωραιοποιεί καταστάσεις ούτε θριαμβολογεί. Μέσα στις πολύ κακές συνθήκες που το δικό του κόμμα, το ΠΑΣΟΚ (τώρα ΔΗΣΥ) επέβαλε, αυτή η κυβέρνηση επιλέγει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες (οικονομικές και νομοθετικές) για παρεμβάσεις σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, θεσμικά ζητήματα και ζητήματα ανάπτυξης, στα οποία ο κ. Μπάιλας δεν θέλησε να αναφερθεί.
Με την ίδια επιλεκτική μνήμη αγνόησε και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού, Νοτίου Αιγαίου 2017-2020 (25 εκατ. από εθνικούς πόρους), στο οποίο ήδη προτάθηκε η δεύτερη αφαλάτωση του Κουφονησίου μετά από πρόταση του κ. Σαντορινιού.

Η «υπεροψία» και η «πείνα για εξουσία» που καταλογίζει σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αγγίζει και δεν μας αφορά. Τη δική του παράταξη χαρακτηρίζουν εδώ και χρόνια με αποτελέσματα που βιώνουμε σε όλες τις διαστάσεις της διοίκησης, της οικονομίας, και της κοινωνίας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos