Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη με την ηγεσία της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, για την πορεία έργων και τον προγραμματισμό μελετών

21 Ιουνίου 2017 18:35

Σύσκεψη με αντικείμενο την εξέταση της πορείας των έργων που η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ είχε αναλάβει, ως φορέας υλοποίησης, να εκτελέσει στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σήμερα, Τετάρτη, στην Ερμούπολη.

Στη σύσκεψη, από μέρους της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Απόστολος Αντωνούδης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Ραχανιώτης και η Διευθύντρια Ανάπτυξης Έργων κ. Δέσποινα Καραρήγα.
Από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Μιχάλης Τσουβαλάς και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνης Βουτσίνος.

Από τα 25 έργα που η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ είχε αναλάβει να υλοποιήσει κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, τα 14 έχουν ολοκληρωθεί, 2 βρίσκονται στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας (σε Δονούσα και Θηρασιά) και 9 είναι σε εξέλιξη.
Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι 2 έργα στην Πάτμο (Βιολογικός και Αποχετευτικό Δίκτυο), 2 έργα στην Κάρπαθο (Βιολογικός και Αποχετευτικό Δίκτυο), 1 έργο την Τήνο (Βιολογικός), 1 έργο στη Ρόδο (ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου), 1 έργο στην Κέα (ΧΥΤΑ Κέας), 1 έργο στη Σίφνο (ΧΥΤΑ Σίφνου) και 1 έργο στη Σαντορίνη (Οδικό Δίκτυο Αεροδρόμιο – Φηρά – Οία).

Όσον αφορά την προσεχή προγραμματική περίοδο, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας της Περιφέρειας με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών από πλευράς της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στα νησιά.
Συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο υπηρεσιών, προκειμένου να καταρτιστεί η λίστα των αναγκαίων μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και η εκ νέου συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας και της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, για τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr