Συμμετοχή του Νίκου Συρμαλένιου στην εκδήλωση διάσωσης του Πύργου του Αγίου Πέτρου στην Άνδρο

21 Αυγούστου 2017 11:56

Στην εκδήλωση για τη διάσωση του Πύργου του Αγίου Πέτρου, ενός από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της Άνδρου, συμμετείχε ο Νίκος Συρμαλένιος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Γαυρίου, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση τους, εξήρε την πρωτοβουλία τους και ιδιαίτερα τις προσπάθειες του εκδότη των εκδόσεων Gutenberg Γιώργο Δαρδανό αλλά και τους λαμπρούς επιστήμονες που παρουσίασαν με τις αναλυτικές και εξειδικευμένες εισηγήσεις τους, τη μεγάλη ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία του μνημείου, το οποίο πρέπει να σωθεί από την κατάρρευση λόγω της φθοράς του στη διάρκεια των αιώνων.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί για πρώτη φορά μετά από πενήντα χρόνια δημιουργούνται οι προϋποθέσεις στήριξης και χρηματοδότησης του έργου από την Πολιτεία. Αυτό φαίνεται τόσο από την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να χρηματοδοτήσει τις πρώτες άμεσες εργασίες με το ποσό των 20.000 ευρώ, από τις ενέργειες της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του προϊσταμένου της κ. Αθανασούλη, όσο και από την πρόθεση της κυβέρνησης για συμβολή στη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης από το Ειδικό Πρόγραμμα Ν. Αιγαίου, όπως προκύπτει από τις συνεννοήσεις με τον Αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Τέλος, δήλωσε τη διαθεσιμότητα του σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες που θα ακολουθήσουν για να αποτραπεί η κατάρρευση και να υλοποιηθεί η αποκατάσταση αυτού του σημαντικού έργου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos