Λιμάνι Νάξου - Συνάντηση θεσμών και φορέων

07 Σεπτεμβρίου 2017 15:13

Τα στάδια της σύνταξης της Μελέτης «Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Νάξου» (Master Plan) παρουσίασε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε δημόσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες 6/9/2017 στο Δημαρχείο. Το χρονοδιάγραμμα παρουσιάστηκε από τον εκπρόσωπο της εταιρείας CNWAY, Αλβέρτο Παύλο Γιαμίν, παρουσία του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, το Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νίκου Σέργη, του Επάρχου Γιάννη Μαργαρίτη, της ομάδας μελετητών του αναδόχου και εκπροσώπων των τοπικών φορέων.

Η εκπόνηση της Μελέτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη, διάρκειας δύο μηνών, περιλαμβάνει τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων, την ανάλυσή τους και την παρουσίαση των στόχων σε διαβούλευση. Στο δεύτερο στάδιο θα πραγματοποιηθεί τοπογραφική αποτύπωση της περιοχής και θα αξιολογηθούν οι γεωτεχνικές μελέτες.

Όπως τονίσθηκε κατά τη συνάντηση, στόχος του Master Plan και των μελετητών είναι να προταθούν έργα και παρεμβάσεις που ταιριάζουν με τις ανάγκες του λιμανιού της Νάξου, λαμβάνοντας θαρραλέες αποφάσεις, ακόμα και αν απαιτηθεί να απομακρυνθεί η εμπορική δραστηριότητα από το υφιστάμενο λιμάνι. Επισήμανε δε ότι δεν πρόκειται να προταθούν εξεζητημένες παρεμβάσεις, τις οποίες δεν θα έχει ανάγκη το νησί και κατέληξε ότι για τον σχεδιασμό αυτό είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης τόνισε και ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης του λιμανιού, ώστε να καταστεί σύγχρονο και λειτουργικό και να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για τη Νάξο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos