Γιώργος Βακόνδιος: Εμπειρίες και ευχές

04 Οκτωβρίου 2017 17:06

Τα παιδιά στο σχολείο πολλές φορές δημιουργούν παρατσούκλια για συμμαθητές τους που συνήθως έχουν ένα θυμοσοφικό περιεχόμενο.

Στο σχολείο μας, για ένα μικρότερό μου μαθητή, είχε αποδοθεί το παρατσούκλι «ο γιος του καημένου»!

Κάτι ήξεραν οι τότε δεκατετράχρονοι μαθητές για τον μετέπειτα θορυβώδη και αριβίστα πρόεδρο κόμματος.

Πριν μερικούς μήνες βρέθηκα ένα βράδυ σε panel τηλεοπτικής εκπομπής με μία βουλευτή.

Τελειώνοντας η εκπομπή προσφέρθηκα ευγενικά να την μεταφέρω με το αυτοκίνητό μου στο κέντρο της Αθήνας.

Η απάντηση που έλαβα είναι ότι περιμένει τον αστυνομικό που της έχει διατεθεί από την πολιτεία, να της φέρει τα σουβλάκια της. Ο αστυνομικός είχε γίνει ντελιβεράς και η κυρία έγινε υπουργός στη σημερινή κυβέρνηση.

Μετά τις εκλογές του 2012 έλαβα μία πρόσκληση να παραβρεθώ σε μία συνάντηση πολιτευτών και πρώην βουλευτών στα τότε γραφεία της Ν.Δ.

Μου έκανε εντύπωση ένας πολιτευτής.

Χειμαρρώδης ομιλητής, μάλλον μορφωμένος, επετέθη κατά του τότε προέδρου της Ν.Δ. (ο οποίος φυσικά δεν παρευρισκόταν) με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Αντικείμενο της κριτικής του ομιλητή προς τον Σαμαρά, ήταν το γεγονός ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν «αξιοποίησε» τα στελέχη του κόμματος σε κρατικές θέσεις.

Δηλαδή δεν «βόλεψε» τους πολιτευτές.

Ντράπηκα τόσο πολύ που εγκατέλειψα την εκδήλωση.

Ο τότε πολιτευτής σήμερα είναι κυβερνητικός βουλευτής, κάνει κωλοτούμπες απολαμβάνοντας τα προνόμιά του και πότε-πότε ρίχνει και καμία βουτιά στο Σαρωνικό απολαμβάνοντας το άρωμα του πετρελαίου.

Έχω την αυτογνωσία ότι δεν δικαιούμαι και δεν είμαι κατάλληλος να απευθύνω διάγγελμα (όπως πολλοί θα κάνουν) για την σημερινή επέτειο της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Πιθανόν έχω το δικαίωμα όμως να κάνω μία ευχή.

Εύχομαι ο σημερινός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σε ελάχιστο χρόνο και μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία, κατάφερε να συσπειρώσει όσους πιστεύουν στην πρόοδο και τη δημιουργία, να κλείσει κάθε δίοδο προς την Νέα Δημοκρατία ατόμων όπως οι παραπάνω.

Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε μετά από μία μαύρη φασιστική περίοδο, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για να επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της ομαλότητας, της δημοκρατίας και της προόδου.

Η Νέα Δημοκρατία καλείται και πάλι μετά από μία περίοδο που επικράτησε το ψέμα και ο λαϊκισμός των κατσαπλιάδων της εξουσίας να επαναφέρει την Ελλάδα για μία ακόμη φορά, στο δρόμο της ομαλότητας, της δημοκρατίας και της προόδου.

Όπως τότε και ίσως τώρα σε πιο δύσκολες συνθήκες.

Η ανάγκη αυτή δεν πηγάζει από το κίνητρο της εξουσίας και το αίσθημα της αδικίας, αλλά από την συνειδητή κατανόηση της πραγματικότητας.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα θα έχει μία και τελευταία ευκαιρία να γίνει κανονική χώρα.

Αυτό μπορεί να το επιτύχει μόνον η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η σημερινή της ηγεσία.

Γιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos