Πρωτοφανής λαθροχειρία στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ

04 Οκτωβρίου 2017 17:34

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, για τις αλχημείες της Κυβέρνησης στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και αλχημείες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τροποποίησε για ένατη φορά τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ 2017, με σκοπό να εμφανίσει εικονικά πλεονάσματα.

Θυσίασε, στον επικοινωνιακό τακτικισμό της, χιλιάδες δικαιούχους σύνταξης, παγώνοντας το δικαίωμά τους σε αυτή.

Με μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αλλοίωσε τον ήδη εγκεκριμένο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, αυξάνοντας τα έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό και μειώνοντας τις δαπάνες που αφορούν την έκδοση νέων συντάξεων.

Συγκεκριμένα, το δήθεν πλεόνασμα που εμφάνισε ξαφνικά ο ΕΦΚΑ, διαμορφώθηκε:

Πρώτον, από την περαιτέρω αύξηση των εσόδων του από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 244.000.000 ευρώ, γεγονός, που επιβεβαιώνει την αστοχία του ΕΦΚΑ στα έσοδα.

Και δεύτερο, από τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 549.483.720 ευρώ, που προκύπτει αφενός από τις μειώσεις στις συντάξεις και αφετέρου από το πάγωμα της έκδοσης νέων συνταξιοδοτικών πράξεων.

Πρόκειται, για προφανή λαθροχειρία, που αποκαλύπτει ταυτόχρονα την αναλγησία της Κυβέρνησης σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων σύνταξης γήρατος, θανάτου και αναπηρίας, που περιμένουν εδώ και 3 χρόνια για να πληρωθούν τους κόπους μιας ζωής».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos