Γ. Χατζημάρκος για τα ευρωπαϊκά κονδύλια στο Νότιο Αιγαίο: «Υπάρχουν κίνδυνοι αλλά και ευκαιρίες που θα πρέπει να αρπάξουμε για να χτίσουμε το μέλλον μας…»

25 Νοεμβρίου 2017 00:16

Μια σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 214 – 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο της Νάξου.

Στην εκδήλωση υπό τον τίτλο «Με το βλέμμα στο μέλλον», αναδείχτηκε ο ρόλος της ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής ως προς το τι προσέφερε και προσφέρει μέσα από συγχρηματοδοτούμενα έργα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενώ συζητήθηκαν επίσης, οι αναπτυξιακές προοπτικές που προβλέπονται για τα επόμενα χρόνια.



Στην εν λόγω εκδήλωση, συνοδεία οπτικού υλικού παρουσιάστηκαν από τους φορείς που τα υλοποίησαν τέσσερα επιλεγμένα έργα που ολοκληρώθηκαν και συνεισέφεραν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Αυτά ήταν: Η Διαχείριση απορριμμάτων Νάξου, ο Αρχαιολογικός Χώρος Καρθαίας Κέας, τα έργα Πανεπιστημίου Αιγαίου (Β΄κτηριακό συγκρότημα) στη Ρόδο και η Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας Ρόδου.
Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε συνέντευξη τύπου με τα μέσα ενημέρωσης της Περιφέρειας στην οποία προσκλήθηκε και συμμετείχε και το psts.gr.
Στη συνέντευξη τύπου πήραν μέρος ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Κατόπιν διεξήχθη ανοιχτή συζήτηση.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Νάξο η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014 - 2020, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών ελληνικών Υπουργείων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Συνεδρίαση διεξήχθη διεξοδική συζήτηση για τη συνεργασία υπηρεσιών των Υπουργείων και της Περιφέρειας όσον αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Νότιο Αιγαίο καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές.



Όπως τονίστηκε υπάρχουν κίνδυνοι αλλά και ευκαιρίες από τον νέο ΕΣΠΑ . Ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος αναφερόμενος στα έργα που υλοποιήθηκαν στο Νότιο Αιγαίο τόνισε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε καλό σημείο στην πορεία υλοποίησης και πάνω από το μέσο όρο της Ελλάδας. Σημείωσε δε, ότι υπάρχουν κίνδυνοι από την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και ευκαιρίες που θα πρέπει να αρπάξουμε και πάνω σε αυτές να δουλέψουμε για να χτίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos