10,4 εκατ. ευρώ για νέα σχολικά κτίρια και παιδικούς- βρεφονηπιακούς σταθμούς στα νησιά της Περιφέρειας, από το Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»

05 Δεκεμβρίου 2017 14:48

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθύνει προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων έργων, για ένταξη και χρηματοδότηση

Πόροι συνολικού ύψους 10.400.000 ευρώ πρόκειται να διατεθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» για την δημιουργία και αναβάθμιση υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και για την κατασκευή και αναβάθμιση παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, στα μικρά και μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθύνει τρεις ανοιχτές προσκλήσεις προς τους δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν στον Άξονες Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» και «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

1. Η πρόσκληση με τίτλο «Υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 3.400.000 ευρώ, απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων έργων:

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
• Δήμοι Άνδρου, Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Λέρου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Πάρου, Ρόδου, Σύρου – Ερμούπολης και Τήνου

Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν αφορούν στη συμπλήρωση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με βάση τις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και αφορούν στην κατασκευή / επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων προσχολικής αγωγής, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων.
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.400.000 ευρώ, εκ των οποίων 2.400.000 ευρώ θα διατεθούν στην εκπαιδευτική υποδομή για σχολική εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και γενική δευτεροβάθμια) και 1.000.000 ευρώ στην υποδομή για προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα.

2. Η πρόσκληση με τίτλο «Υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα μικρά νησιά», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 3.800.000 ευρώ, απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων έργων:

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
• Δήμοι Αγαθονησίου, Αμοργού, Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Θήρας (για Θηρασιά), Ίου, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (για Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα), Καλύμνου (για Ψέριμο και Τέλενδο), Νισύρου, Πάτμου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Τήλου, Φολεγάνδρου και Χάλκης.

Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν αφορούν στη συμπλήρωση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αφορούν στην κατασκευή / επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων προσχολικής αγωγής, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων.
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.800.000 ευρώ, εκ των οποίων 1.900.000 ευρώ θα διατεθούν στην εκπαιδευτική υποδομή για σχολική εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και γενική δευτεροβάθμια) και 1.900.000 ευρώ στην υποδομή για προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα.

3. Η πρόσκληση με τίτλο «Κατασκευή και αναβάθμιση παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών» επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 3.200.000 ευρώ, απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων έργων:

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
• Δήμοι Άνδρου, Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Λέρου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Πάρου, Ρόδου, Σύρου – Ερμούπολης και Τήνου
Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν αφορούν στη δημιουργία νέων υποδομών κοινωνικής πρόνοιας και στην επέκταση και αναβάθμιση ήδη υφισταμένων με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των κατοίκων της Περιφέρειας σε κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιαιτέρως σε εκείνων που βρίσκονται ή κινδυνεύουν να περιέλθουν σε κατάσταση φτώχειας.

Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής προτάσεων και για τις τρεις παραπάνω προσκλήσεις είναι η 15/12/2017 και ημερομηνία λήξης η 30/03/2018.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλομένων πράξεων ορίζεται το ποσό των 300.000 ευρώ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos