Εντυπωσιακή παρουσία του Νοτίου Αιγαίου στη FOOD EXPO

13 Μαρτίου 2018 13:09

Με στόχο την ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών των παραγωγών τροφίμων και ποτών του Νοτίου Αιγαίου με την ελληνική και την παγκόσμια αγορά, ώστε να αποδοθούν τα μέγιστα δυνατά εμπορικά οφέλη στους παραγωγούς της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019- συμμετείχε και φέτος στην 5η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2018, που πραγματοποιήθηκε από 10έως 12 Μαρτίου 2018 στο Αthens Metropolitan Expo, στα Σπάτα.

Η FoodExpo, η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και πότων της Ν.Α. Ευρώπης, διοργανώθηκε για πέμπτη χρονιά φέτος, απευθυνόμενη σε παραγωγούς που ενδιαφέρονται για πώληση χονδρικής αλλά και εξαγωγές, καθώς στο πλαίσιο της έκθεσης οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις.

Η προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που έδωσε και φέτος την ευκαιρία σε πολλά νησιά και τους παραγωγούς τους να εκθέσουν τα προϊόντα τους, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Συνολικά στην 5η Food Expo 2018, που διοργανώθηκε παράλληλα με την έκθεση oenotelia, συμμετείχαν 27 παραγωγοί από 11 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, οποίοι έκαναν , κατά γενική ομολογία, εντυπωσιακή εμφάνιση, προσέλκυσαν πλήθος κόσμου και απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια, τόσο για την ποιότητα, όσο και την εμφάνιση των προϊόντων.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και πάλι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου, με τα χαρακτηριστικά πιάτα της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου, τις πολύ ιδιαίτερες γεύσεις και τις τοπικές σπεσιαλιτέ, που παρουσίασε στο κοινό της Έκθεσης , καθώς περισσότεροι από 70000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα των συμμετεχόντων παραγωγών. Επίσης υπήρξε έφορο έδαφος για εμπορικές συνεργασίες με εταιρίες και έμπορους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επισκέφτηκαν την Έκθεση.

Την FOOD EXPO εγκαινίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου ενώ το “παρών” έδωσαν βουλευτές, περιφερειάρχες, πρόεδροι επιμελητηρίων και πολλοί επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Την ικανοποίησή του για την παρουσία των νησιών στην Έκθεση, η οποία κάθε χρόνο είναι καλύτερη και πιο αναβαθμισμένη, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενού Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης και συνεχάρη τους παραγωγούς των νησιών για την σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλουν, παρουσιάζοντας αρίστης ποιότητας τοπικά προϊόντα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην διαμόρφωση της γαστρονομικής ταυτότητας του Νοτίου Αιγαίου.

Μετά το πέρας των εγκαινίων ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό τις δύσκολες αυτές εποχές για την πατρίδα μας να παράγουμε και να απαντούμε με αυτό τον τρόπο στη κρίση και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως νησιωτική περιφέρεια. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους παραγωγούς μας που επιμένουν να παράγουν να καινοτομούν και να επιζητούν την εξωστρέφεια. Θέλω να τους συγχαρώ. Να συγχαρώ επίσης τους εξαίρετους σεφ μας που έδωσαν το «παρών» και μαγείρεψαν υπερασπιζόμενοι τον μεγάλο μας τίτλο αυτό της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos