Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεδομένη η βούληση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό, μόλις βρεθεί η κατάλληλη νομική φόρμουλα

31 Μαρτίου 2018 17:20

Συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ


Την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, δέχτηκε χθες, Παρασκευή, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.Τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ συνόδευε η Διευθύντρια του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, Χαρίκλεια Κωτούλα και ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Ρόδου, Χαράλαμπος Τσιμπλέκας, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Στην διάρκεια της συνάντησης που, για μια ακόμη φορά είχε ως θέμα την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του προσωπικού του ΕΚΑΒ προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη επάρκεια στις ανάγκες του νησιωτικού χώρου του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος επανέλαβε την πολιτική βούληση και απόφαση για την χρηματοδότηση με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ενίσχυσης του προσωπικού του ΕΚΑΒ, εντοπισμένα στις περιοχές όπου υπάρχουν χρόνια προβλήματα και ειδικότερα εκεί όπου υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς ασθενών (ασθενοφόρα), αλλά παραμένουν ακινητοποιημένα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Τέτοιες περιοχές είναι η Κως, η Κάλυμνος, η Νότια Ρόδος και ο Αττάβυρος. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, η Περιφέρεια έχει ήδη δεσμεύσει συγκεκριμένους πόρους και αυτό που μένει είναι η εξεύρεση νομικής φόρμουλας για την διάθεση των πόρων αυτών.

Επ' αυτού, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να βρεθεί ο ενδεδειγμένος τρόπος, ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια των αναγκών του ΕΚΑΒ.

Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης πρότεινε στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, να έλθει στη Ρόδο στις 16 και 17 Απριλίου, οπότε θα διεξαχθεί το Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου. Η παρουσία των υπουργών της κυβέρνησης στη Ρόδο για ένα διήμερο, θα δώσει την δυνατότητα απευθείας συζήτησης του θέματος με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να βρεθεί άμεσα η νομική φόρμουλα, εν ανάγκη και με τη σύνταξη ειδικής τροπολογίας και την άμεση προώθησή της προς ψήφιση στη Βουλή.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr