Ξεκινά η αντικατάσταση και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης Ποσειδωνίας, Φοίνικα, Σύρου

02 Απριλίου 2018 23:00

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου

Στο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται το έργο της αντικατάστασης και βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης Ποσειδωνίας, Φοίνικα, στη Σύρο, μετά την έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Ειδικότερα, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, η ΕΥΔ προέβη στην προέγκριση του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάθεσης του έργου “Αντικατάσταση και βελτίωση δικτύου ύδρευσης Ποσειδωνίας, Φοίνικα, νήσου Σύρου” συνολικού προϋπολογισμού 1.980.000 ευρώ,ευρώ.
Κατόπιν της έγκρισης, εισέρχεται στο στάδιο της υλοποίησης ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο ύδρευσης για το νησί της Σύρου και επιτυγχάνεται η ομαλή και επαρκής υδροδότησή του, μέσα από τον σχεδιασμό για την διαχείριση των υδατικών διαθέσιμων πόρων.

Το έργο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, είναι ενταγμένο στον άξονα προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αφορά στην κατασκευή των έργων ύδρευσης (εξωτερικό και εσωτερικό υδραγωγείο) των οικισμών Φοίνικα, Βήσσα, Αδειάτων, Ποσειδωνίας και Μέγα Γιαλού Ποσειδωνίας. Τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν περιλαμβάνουν την αντικατάσταση, αναβάθμιση και επέκταση του εξωτερικού δικτύου διανομής νερού ολόκληρου του τέως Δήμου Ποσειδωνίας (νυν Δήμος Σύρου – Ερμούπολης), που εκτείνεται στο νότιο τμήμα του νησιού, συνολικού μήκους 32.270μ. καθώς τα υφιστάμενα δίκτυα δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της περιοχής. Περιλαμβάνεται επίσης η αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών του τέως Δήμου Ποσειδωνίας, συνολικού μήκους 5.100 μ., για τη μεταφορά του νερού των αφαλατώσεων στις δεξαμενές πόσιμου νερού.

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos