Γ. Λεονταρίτης: «Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει την πολύ καλή και παραγωγική συνεργασία της με την συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων στο Νότιο Αιγαίο»

02 Απριλίου 2018 23:07

«Στο Νότιο Αιγαίο έχουμε επιτύχει τον υψηλότερο βαθμό συνεργασίας με τους Δήμους και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε. Οι προσωπικές απόψεις δεν μας αφορούν» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, απαντώντας σε Φώτη Χατζηδιάκο και Γιώργο Μαραγκό

 «Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει την πολύ καλή και παραγωγική συνεργασία της με την συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων στο Νότιο Αιγαίο. Οι απόψεις που διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΕΔ, δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο και τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, είναι καθαρά προσωπικές και δεν συνιστούν θέση του συνόλου των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου. Διατυπώθηκαν μάλιστα χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχες αποφάσεις των θεσμικών οργάνων που οι κκ Χατζηδιάκος και Μαραγκός εκπροσωπούν, είτε πρόκειται για το δευτεροβάθμιο συλλογικό όργανο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, είτε για τα δύο δημοτικά συμβούλια, Ρόδου και Σύρου – Ερμούπολης αντίστοιχα. Στο Νότιο Αιγαίο έχουμε επιτύχει τον υψηλότερο βαθμό συνεργασίας με τους Δήμους και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε».

Αυτό δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, όπου ετέθη προς συζήτηση η επίθεση που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες ο θεσμός του Β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης στο Νότιο Αιγαίο, από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος παρότι κλήθηκε από τον κ. Λεονταρίτη να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση και να αιτιολογήσει σε δημόσιο διάλογο τις απόψεις που διατύπωσε, δεν παρέστη. Ανάλογες θέσεις με αυτές του προέδρου της ΠΕΔ, διατύπωσε τις προηγούμενες ημέρες και ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.
Με αφορμή και την σημερινή συνεδρίαση, η Περιφερειακή Αρχή καθιστά για μια ακόμη φορά σαφή την αντίθεσή της απέναντι σε κάθε απόπειρα δημιουργίας τεχνητού κλίματος όξυνσης και διχασμού, στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως των αιτίων που υπαγορεύουν τέτοιου είδους διχαστικές λογικές, σε μια συγκυρία κατά την οποία η συνεργασία και η σύμπνοια είναι περισσότερο επιβεβλημένες από κάθε άλλη φορά.

Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, ουδέποτε παρεκτράπη του θεσμικού της ρόλου. Αντιθέτως, με πληθώρα αποφάσεων μέχρι σήμερα, έχει δείξει εμπράκτως τη στήριξή της στον Α΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα του κοινού βηματισμού, της συνεννόησης και της συνεργασίας, προκειμένου να ξεπεραστούν επιτυχώς τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νησιωτικοί δήμοι. Οι αντιξοότητες των τελευταίων ετών, δεν ακύρωσαν την ισχυρή βούληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να εργαστεί για τα νησιά της, στο δυσμενέστερο και για την ίδια διοικητικό περιβάλλον.
Η συζήτηση περί δήθεν “καπελώματος” του Α βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον Β βαθμό, δεν εδράζεται σε καμία απολύτως ενέργεια της Περιφερειακής Αρχής, καθώς η λειτουργία της κινείται πάντα μέσα στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου της και της δεοντολογίας αλλά και σε καμία λογική ή σκεπτικό που να αφορά και την κοινωνία. Συνιστά προσβολή για τον θεσμό της Περιφέρειας, η στήριξη που παρέχει, οικονομική, τεχνική και διοικητική, στους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου, να παρουσιάζεται ως δήθεν σύγχυση αρμοδιοτήτων και προσπάθεια απαξίωσης του Α΄ βαθμού.
Το ίδιο αναιτιολόγητη και απολύτως ανερμάτιστη είναι και η συζήτηση περί πατρότητας των έργων, που υλοποιούνται με ευρωπαϊκούς πόρους, συζήτηση η οποία είτε αγνοεί είτε παραβλέπει τους επιβεβλημένους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρους δημοσιότητας των έργων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos