Στη γιορτή γαστρονομίας "Tinos Food Paths" ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης

11 Μαϊος 2018 02:39

Στο νησί της Τήνου βρίσκεται από χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης προκειμένου να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη γιορτή γαστρονομίας "Tinos Food Paths" που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο νησί, από τις 7 έως τις 13 Μαΐου.

Το "Tinos Food Paths" πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιχειρηματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου, ενώ η φετινή διοργάνωση, υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της ανάδειξής της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

"Η αξιόλογη γεωγραφική ποικιλομορφία του Νοτίου Αιγαίου, τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά, τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα και η παράδοση, συνθέτουν ένα σπάνιο μωσαϊκό παραστάσεων, εικόνων και εμπειριών δημιουργώντας έναν τόπο ευλογημένο. Εδώ, οι λάτρεις του αυθεντικού, του ανεπιτήδευτου τουρισμού μπορούν να απολαύσουν ό,τι απλόχερα προσφέρει η φύση. Το "πάντρεμα" του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα αποτελεί προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, που έδωσε μέχρι σήμερα επιτυχημένα δείγματα γραφής ως προς τη διαμόρφωση γαστρονομικού χαρτοφυλακίου και την ανάπτυξη γαστρονομικού brand, ανεβάζοντας τη γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου στην κορυφή της Ευρώπης" επεσήμανε ο κ. Λεονταρίτης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ως προμετωπίδα του ελληνικού τουρισμού υποστηρίζουν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Γαστρονομικής Περιφέρειας".

Για τον Αντιπεριφερειάρχη "Το "Tinos Food Paths" έχει εξελιχθεί και εδραιωθεί σε μια αξιόλογη ετήσια θεσμική συνάντηση". Όπως πρόσθεσε: "Τέτοιοι είδους συνεργατικές προσπάθειες βρίσκονται στο επίκεντρο της υποστήριξης της Περιφέρειας αφού κινητοποιούν τις τοπικές κοινωνίες με στόχο την ανάδειξη της αιγαιακής διατροφής και των τοπικών προϊόντων, που ελπίζω σύντομα να ακολουθούσουν και άλλες συλλογικότητες ".

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos