Από τον πρώτο γύρο δήμαρχο συζητάει ο Σκουρλέτης

11 Μαϊος 2018 14:57

Τι κόκκινες γραμμές έθεσε στο κοινό Συνέδριο της ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης βάζοντας και τα ζητήματα που έχουν θέσει οι αιρετοί και τα οποία όπως είπε τα συζητάει και είναι ανοιχτός στον διάλογο.

Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν συζητάει την αναλογική εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, επεσήμανε ότι ακόμη και το ζήτημα της εκλογής δημάρχου από την πρώτη Κυριακή που έθεσε η ΚΕΔΕ, μπορεί να μπει στο τραπέζι.
Να θυμίσουμε ότι η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ έθεσαν στις ανακοινώσεις τους το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να υπάρχει απλή αναλογική για το δημοτικό συμβούλιο που θα εκλέγεται την πρώτη Κυριακή και ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης να εκλέγονται απαιτώντας ενισχυμένη πλειοψηφία;
Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «αν το εννοείτε πραγματικά να το συζητήσουμε».

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι συζητάει το θέμα της μονοσταυρίας στις ενδοπεριφεριακές, το θέμα του ελάχιστου ορίου δημοτικών συμβούλων, το θέμα του ανταποδοτικού τέλους της υπηρεσίας πρασίνου, επεσήμανε όμως ότι αρκετοί δήμαρχοι μεγάλων δήμων το ζητήσανε, αλλά αν δημιουργεί πρόβλημα στους μικρότερους να το συζητήσει, τέλος είπε ότι συζητάει την περαιτέρω θωράκιση των παρατάξεων καθώς όπως τόνισε είναι στην αντίληψή της κυβέρνησης η συλλογικότητα.

Για το θέμα των αρμοδιοτήτων είπε ότι οι προτάσεις που έκανε η ΕΝΠΕ αποτελούν ένα πολύ καλό υλικό πρέπει όμως να πειστούν τα άλλα κόμματα να προχωρήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση.

Για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που προτείνει η ΕΝΠΕ απάντησε ότι είναι ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη που θα οδηγήσει στην βουλγαροποίηση και στο τέλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Γενικά ο κ. Σκουρλέτης έδωσε το μήνυμα ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο και ότι συζητάει πολλά θέματα του νομοσχεδίου όπως άφησε να εννοηθεί και ότι λαμβάνει μηνύματα από αιρετούς και τοπικές κοινωνίες εκτός ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ που έχουν μπει στο διάλογο και έχουν μπολιάσει κατά πολύ το νομοσχέδιο που βγήκε στη δημοσιότητα και το οποίο συνεχώς διαμορφώνεται.
Σε πολλά σημεία του λόγου του ανέφερε ότι «εσείς το ζητήσατε, γιατί δεν συζητάτε μεταξύ σας, ρωτήστε του δημάρχους τι λένε»

www.myota.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos