Συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη Fraport, για την ανάπτυξη νέων αεροπορικών συνδέσεων στα διεθνή αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σαντορίνης και Μυκόνου

12 Μαϊος 2018 10:42

Συνάντηση Γ. Χατζημάρκου, Μ. Παπαβασιλείου και Γ. Λεονταρίτη, με διευθυντικά στελέχη της Fraport Greece, σήμερα στην Αθήνα

Το γεγονός ότι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανήκουν τα 4 από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport και συγκεκριμένα, τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σαντορίνης και Μυκόνου, τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του ελληνικού τουρισμού, με συντριπτικό μερίδιο στο σύνολο των εισερχομένων επισκεπτών, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαθέτει το μεγαλύτερο τουριστικό πλάνο στη χώρα, υπήρξε το έναυσμα για την έναρξη της συνεργασίας και της συνένωσης των δυνάμεων μεταξύ Περιφέρειας και Fraport, στο κομμάτι της περαιτέρω ανάπτυξης νέων αεροπορικών συνδέσεων στους τέσσερις αυτούς τουριστικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, είχαν σήμερα συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργο Βήλο και την Διευθύντρια Marketing & Ανάπτυξης Αερογραμμών, Κατερίνα Πολλάτου, αντικείμενο της οποίας ήταν να τεθεί το πλαίσιο της συνεργασίας , με τρόπο ώστε στις παρουσιάσεις στους tour operators και στις αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού, το Νότιο Αιγαίο να εμφανίζεται συμπαγές και με την ευρύτερη δυνατή εκπροσώπηση.

Συμφωνήθηκε, σε πρώτο στάδιο να ερευνηθούν οι αγορές οι οποίες θα αποτελέσουν και τους κοινούς στόχους των δύο πλευρών και στη συνέχεια να υπάρξει συνεργασία των δύο τμημάτων, Εμπορικής Ανάπτυξης της Fraport και της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν οι δράσεις στις αγορές στόχους.

Μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
“Με μεθοδικότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα εργαζόμαστε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και διεύρυνσης του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας, χτίζοντας γέφυρες και συνεργαζόμενοι με όσους μπορούν να συμβάλουν σε αυτό δραστικά, με στόχο να προσφέρουμε στις κοινωνίες των νησιών μας προοπτική για πρόοδο και ευημερία”.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos