Να λάβετε υπόψη σας και να σεβαστείτε τις ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών στα νησιά Πάρο, Νάξο, Τήνο και Άνδρο

11 Ιουνίου 2018 17:33

Ειδική συνεδρία για την Ενέργεια και το Περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε στην Σύρο στις 6 Ιουνίου 2018 στο πλαίσιο του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Στην παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχος Π.Ε. Πάρου κ. Μπιζάς αναφέρθηκε στο θέμα της εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στα νησιά Πάρο, Νάξο. Τήνο και Άνδρο, τονίζοντας τα παρακάτω :

<< - Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά ( απόφαση 121/2011) για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων.

- Στις 23 Δεκεμβρίου ο π. Υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτης ενέκρινε την σχετική ΜΠΕ για την τοποθέτηση 95 Α/Γ.

- Στις 11 Απριλίου 2017 επισκέφτηκαν τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος ( ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας , οι Δήμαρχοι των τεσσάρων νησιών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ) και ζήτησαν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης.

- Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με τους τέσσερις Δήμους έχει προσφύγει στο ΣΤΕ για την ακύρωση της ΜΠΕ.

- Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τόνισε στην λήξη του 13ου Περιφερειακού Συνεδρίου στην Ρόδο ότι δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση φαραωνικού τύπου Α/Γ στα νησιά. Προφανώς όμως η απόφαση που έχει εγκριθεί από το 2013, αφορά Α/Γ φαραωνικού τύπου ( έχουν ύψος βάσης και ακτίνας έλικα που φτάνει το 100 μέτρα ), οπότε για να είναι συνεπής η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει την υλοποίηση της σχετικής απόφασης.

- Υπήρξαν αρνητικά σχόλια σε Αθηναϊκά κυρίων μέσα ενημέρωσης που ειρωνεύτηκαν τους νησιώτες.

- Η πρόταση μας είναι οι Α/Γ να τοποθετηθούν στο πέλαγος.

- Να εξεταστούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από γεωθερμία και φωτοβολταϊκά.

- Ο τουρισμός στηρίζει τα νησιά μας και δημιουργεί θέσεις εργασίας στους νησιώτες.

- Η παρέμβαση στο περιβάλλον θα δημιουργήσει τραγικές συνέπειες σε όλους τους κλάδους , θα αλλοιώσει την εικόνα των νησιών μας που αποτελούν μοναδικά "διαμάντια" και θα οδηγήσει τους νέους στην μετανάστευση.

- Το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 15 Απριλίου 2018 με ομόφωνη απόφαση του αποφάσισε την συνέχιση της νομικής, ηθικής και ουσιαστικής στήριξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει την εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων στα νησιά Πάρο, Νάξο, Τήνο και Άνδρο.

- Στο τέλος ανέφερε το εξής : " κύριε Υπουργέ, να λάβετε υπόψη σας και να σεβαστείτε τις ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών στα νησιά Πάρο, Νάξο, Τήνο και Άνδρο " >>.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos