Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

19 Ιουλίου 2018 15:39

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί την 21 Ιουλίου, ημέρα Σαββάτο και ώρα 10:45 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία στεγάζεται στο Περιφερειακό Μέγαρο (Πλατεία Ελευθερίας 1 - Ρόδος) με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

ΘΕΜΑ: 1ο Απολογισμός οικονομικού έτους 2017 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Εισηγητής: Φιλήμονας Ζαννετίδης

ΘΕΜΑ: 2ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω για την αποκατάσταση ζημιών στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Ιπποκράτειου Λυκείου Κω από το σεισμικό φαινόμενο της 21ης Ιουλίου 2017.
Εισηγητής: Γιώργος Χαλκιδιός

ΘΕΜΑ: 3ο Έγκριση 4ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος & Προϋπολογισμού Δωδεκανήσου οικονομικού έτους 2018.
Εισηγητής: Τριαντάφυλλος Καραγιάννης

ΘΕΜΑ: 4ο Έγκριση 4ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος & Προϋπολογισμού Κυκλάδων οικονομικού έτους 2018.
Εισηγητής: Λούβαρης Αντώνης

ΘΕΜΑ: 5ο Ορισμός Εκπροσώπων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους φορείς Διαχείρισης Προστατευμένων περιοχών νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου (Ν.4519/2018, ΦΕΚ 25/Α/20-2-2018).
Εισηγητής: Γιάννης Φλεβάρης

ΘΕΜΑ: 6ο Εισήγηση Δ/νσης Ανάπτυξης Κυκλάδων και Δωδεκανήσου για το τέλος δραστηριοποίησης πλανόδιου εμπορίου
Εισηγητής: Χρήστος Ευστρατίου

ΘΕΜΑ: 7ο Επικαιροποίηση απόφασης για την παροχή κινήτρου 450€ υπέρ επικουρικών και αγροτικών γιατρών στις άγονες προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 20 του ν. 4213/13 και των υπ’ αριθμ 23/2015, 85/2015 και 144/2016 αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Εισηγητής: Καραμαρίτης Νικόλαος

ΘΕΜΑ: 8ο Ίδρυση Παραρτήματος Κοινωνικού Παντοπωλείου ΠΕ Κυκλάδων στην Τήνο.
Εισηγητής: Γιάννης Γιαγιάς

ΘΕΜΑ: 9ο Λήψη Απόφασης για την υποβολή πρότασης για την πράξη "Υποστήριξη λειτουργίας Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Νοτίου Αιγαίου" (Ν. 4445/2016). Εισηγητής: Χρηστιάννα Πάπιτση

ΘΕΜΑ: 10ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Τήλου για την Πράξη «Ανάδειξη-αξιοποίηση μονοπατιών στην Τήλο». Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της εν λόγω πράξης στην Πρόσκληση της ΕΥΔ ΠΝΑΙ με κωδικό ΝΑΙΓ 54 και τίτλο «Δράσεις για την Προστασία και Ανάδειξη της Φυσικής Κληρονομίας των Μικρών Νησιών της Περιφέρειας». Εισηγητής: Θωμάς Σωτρίλλης

ΘΕΜΑ: 11ο Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κύθνου για την Πράξη «Ανάδειξη Σπηλαίου Δρυοπίδας Ν. Κύθνου». Υποβολή Πρότασης Χρηματοδότησης της εν λόγω Πράξης στην Πρόσκληση της ΕΥΔ ΠΝΑ με κωδικό ΝΑΙΓ 54 και τίτλο "Δράσεις για την Προστασία και Ανάδειξη της Φυσικής Κληρονομιάς των Μικρών Νησιών της Περιφέρειας"
Εισηγητής: Παναγιώτης Βιτάλης

ΘΕΜΑ: 12ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αστυπάλαιας για την Πράξη «Ανάδειξη-αξιοποίηση μονοπατιών στην Αστυπάλαια». Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της εν λόγω πράξης στην Πρόσκληση της ΕΥΔ ΠΝΑΙ με κωδικό ΝΑΙΓ 54 και τίτλο «Δράσεις για την Προστασία και Ανάδειξη της Φυσικής Κληρονομίας των Μικρών Νησιών της Περιφέρειας». Εισηγητής: Γιάννης Θεμέλαρος

ΘΕΜΑ: 13ο Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ανάφης για την Πράξη "Δράσεις αξιοποίησης της φυσικής και γεωλογικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην Ανάφη". Υποβολή Πρότασης Χρηματοδότησης της εν λόγω Πράξης στην Πρόσκληση της ΕΥΔ ΠΝΑ με κωδικό ΝΑΙΓ 54 και τίτλο «Δράσεις για την Προστασία και Ανάδειξη της Φυσικής Κληρονομιάς των Μικρών Νησιών της Περιφέρειας».
Εισηγητής: Γιώργος Λεονταρίτης

ΘΕΜΑ: 14ο Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. για την υλοποίηση του υποέργου κατασκευής της οδού πρόσβασης και των έργων απορροής των όμβριων υδάτων του νέου Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου στο πλαίσιο της πράξης «Κατασκευή και εξοπλισμός Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου» η οποία είναι ενταγμένη στο ΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020.
Εισηγητής: Γιάννης Μηνατσής

ΘΕΜΑ: 15ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάρου για την υλοποίηση του έργου «Συντηρήσεις -Επισκευές Αθλητικών Εγκαταστάσεων της ν. Πάρου».
Εισηγητής: Κώστας Μπιζάς

ΘΕΜΑ: 16ο Έγκριση νέου σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου-Καλύμνου-Αστυπάλαιας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Στεγάνωση οροφής εκκλησιάς του Χριστού στην Πόθια Καλύμνου» και ακύρωση της υπ.αριθμ.86/2017 Απόφασης μετά την αλλαγή όρων από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού &Αθλητισμού.
Εισηγητής: Γιάννης Θεμέλαρος

ΘΕΜΑ: 17ο Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητρόπολις Σύρου για την έρευνα τον Εντοπισμό και τη Συστηματική Καταγραφή των Ιερών Ναών και Μνημείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε νησιά των Κυκλάδων. Ακύρωση της με αριθμό 06/06-02-2017 (1ο Πρακτικό της Συνεδρίασης της 6ης -02-2017) Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου για την προσθήκη τρίτου συμβαλλόμενου στην προγραμματική σύμβαση.
Εισηγητής: Γιώργος Λεονταρίτης

ΘΕΜΑ: 18ο Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός και τάπητας γηπέδου Λυκείου Ιαλυσού».
Εισηγητής: Κάλλιστος Διακογεωργίου

ΘΕΜΑ: 19ο Έγκριση Σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το έργο «Προσθήκη Αίθουσας Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Σχολείο Δονούσας και βελτίωση περιβάλλοντος χώρου σχολείου». Ακύρωση της με αριθμό 63/04-05-2018 (5ο Πρακτικό της Συνεδρίασης της 14ης -05-2018) Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου λόγω εγγραφής του έργου για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Εισηγητής: Γιάννης Μαργαρίτης

ΘΕΜΑ: 20ο Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Λάρδου».
Εισηγητής: Νίκος Καραμαρίτης

ΘΕΜΑ: 21ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Νάξου για την υλοποίηση του έργου «Συντηρήσεις Επισκευές Αθλητικών Εγκαταστάσεων της ν. Νάξου».
Εισηγητής: Γιάννης Μαργαρίτης

ΘΕΜΑ: 22ο Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης των κατοίκων της Παλαιόπολης.
Εισηγητής: Δημήτρης Λοτσάρης

ΘΕΜΑ: 23ο Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Ασφαλτόστρωση εισόδου Αφάντου».
Εισηγητής: Νίκος Νικολής

ΘΕΜΑ: 24ο Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Φανών»
Εισηγητής: Δημήτρης Τσοπανάκης

ΘΕΜΑ: 25ο Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και του Κ.Ε.Κ. Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε. για το έργο «Δράσεις ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης»
Εισηγητής: Χαρούλα Γιασιράνη

ΘΕΜΑ: 26ο Καθορισμός του ανώτατου αριθμού αδειών παραγωγών πλανόδιου εμπορίου ΠΕ Δωδεκανήσου και ΠΕ Κυκλάδων
Εισηγητής: Χρήστος Ευστρατίου

ΘΕΜΑ: 27ο Συζήτηση για την δημιουργία cluster λιμανιών κρουαζιέρας, από πλευράς των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων που είναι και οι διαχειριστές των λιμανιών, και ανοίγματος στην τουριστική αγορά της Κίνας.
Εισηγητής: Παναγιώτης Κουνάκης

ΘΕΜΑ: 28ο Ψήφισμα συμπαράστασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στους παράνομα κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία.
Εισηγητής: Χ. Κόκκινος

ΘΕΜΑ: 29ο Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο τoυ έργου «ΑΝΔΙΚΑΤ» : Καταδυτικές Διαδρομές σε Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου - Ανάπτυξη Δικτύου Καταδυτικού Τουρισμού.
Εισηγητής: Χαρούλα Γιασιράνη

ΘΕΜΑ: 30ο Έγκριση τροποποίησης Προγραμματικών/Διαβαθμιδικών Συμβάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη χορήγηση παράτασης ως προς το χρόνο ισχύος αυτών και συγκεκριμένα:
• 1η τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και της εταιρείας ΓΑΛΗΝΟΣ για το έργο «Προαγωγή της Υγείας, Μέριμνας και Αλληλεγγύης στα νησιά του Νομού Δωδεκανήσου» ως προς το άρθρο 4: Ισχύς και Διάρκεια με τη χορήγηση παράτασης ισχύος έως τις 25/2/2019
• 1η τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου και για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων» ως προς το άρθρο 3: Ισχύς – Διάρκεια – Χρονοδιάγραμμα.
• 2η τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές κτιρίων» ως προς το άρθρο 3: Ισχύς – Διάρκεια – Χρονοδιάγραμμα.
• 2η τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Λέρου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων» ως προς το άρθρο 3: Ισχύς – Διάρκεια – Χρονοδιάγραμμα με την χορήγηση παράτασης ισχύος έως τις 30/11/2019.
• 2η τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύμης για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων» ως προς το άρθρο 3: Ισχύς – Διάρκεια – Χρονοδιάγραμμα με την χορήγηση παράτασης ισχύος έως τις 2/11/2019.
• 3η τροποποίηση της Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αγαθονησίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων Δήμου Αγαθονησίου» ως προς:
Α) το άρθρο 3: Ισχύς-Διάρκεια-Χρονοδιάγραμμα με την χορήγηση παράτασης ισχύος έως τις 28/08/2019 καιΒ) το άρθρο 4: Δικαιώματα – Υποχρεώσεις Συμβαλλομένων και άρθρο 6: Πόροι και τρόπος χρηματοδότησης με την αύξηση χρηματοδότησης από την Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατά 1.136,76 € και επομένως την αύξηση του προϋπολογισμού από 19.000,00 € σε 20.136,76 €.
• 2η τροποποίηση της Διαβαθμιδικής Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λειψών και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων» ως προς το άρθρο 3: Ισχύς – Διάρκεια – Χρονοδιάγραμμα με την χορήγηση παράτασης ισχύος έως τις 20/10/2019.
• 1η τροποποίηση της Διαβαθμιδικής Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πάτμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων» ως προς το άρθρο 3: Ισχύς – Διάρκεια – Χρονοδιάγραμμα με την χορήγηση παράτασης ισχύος έως τις 30/10/2019.
• 2η τροποποίηση της Διαβαθμιδικής Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Τήλου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων» ως προς το άρθρο 3: Ισχύς – Διάρκεια – Χρονοδιάγραμμα με την χορήγηση παράτασης ισχύος έως τις 29/09/2019.
• 1η τροποποίηση της Διαβαθμιδικής Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λειψών και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Μελέτη Εκσυγχρονισμού Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) δήμου Λειψών Νομού Δωδεκάνησου» ως προς το άρθρο 2: Ισχύς – Διάρκεια – Χρονοδιάγραμμα με την χορήγηση παράτασης ισχύος έως τις 19/10/2019.
• 1η τροποποίηση της Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κάσου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Συντήρηση – βελτίωση Οδικού Δικτύου Κάσου» ως προς το άρθρο 2: Σκοπός/Αντικείμενο Σύμβασης– Προϋπολογισμός-Χρονοδιάγραμμα με την χορήγηση παράτασης ισχύος σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών της εργολαβικής σύμβασης του έργου για την ολοκλήρωση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου.
Εισηγητής: Μιχάλης Μπαριανάκης

ΘΕΜΑ: 31ο Επικύρωση πρακτικών 2ης/7-2-2018 & 3ης/2-4-2018 συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ: 32ο Λήψη απόφασης για ορισμό τόπου συνεδρίασης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΖΑΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos