Η επέκταση μονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίων εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 - 2020

04 Οκτωβρίου 2018 13:52

Ένα ακόμη νέο έργο ύδρευσης, η επέκταση της μονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίων, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 682.000 €, μελετήθηκε από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την θέση "Παριανός" και χρηματοδοτείται μέσα από την αύξηση των πόρων που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πέτυχε πριν από ακριβώς ένα χρόνο.

Το έργο «Επέκταση μονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίων» αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση μιας νέας φορητής μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, για επέκταση της υφιστάμενης, ημερήσιας παραγωγής 600 κ.μ. πόσιμου νερού, στη θέση «Παριανός», στο Κουφονήσι, Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Περιλαμβάνονται επίσης βασικά συνοδά έργα και υπηρεσίες, όπως η διάνοιξη και αξιοποίηση δύο νέων γεωτρήσεων θαλασσινού νερού, η κατασκευή ειδικής μεταλλικής βάσης για την τοποθέτηση της μονάδας, οι εργασίες διασύνδεσης (ηλεκτρική, υδραυλική, αυτοματισμών κλπ) και η εκπαίδευση έως τριών εκπροσώπων του αναθέτοντα φορέα.
Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 30/06/2019 και λήξης η 31/12/2020.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 682.000 €. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 550.000.
Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos