Συνάντηση των βουλευτών Κυκλάδων με εκπροσώπους φορέων της Νάξου

25 Οκτωβρίου 2018 11:13

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/10 στη Βουλή συνάντηση των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Συρμαλένιου με εκπροσώπους φορέων της Νάξου και της ΕΚΥΤ. Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Απολλωνιατών Αντώνης Χωριανόπουλος, ο καθηγητής Δημήτριος Κορρές πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ Μανώλης Καλαιτζής, ο πρόεδρος της ΕΚΥΤ Θόδωρος Γεράσιμος Μαγκανιώτης, ο Γεώργιος Δημητροκάλλης ταμίας της ΕΚΥΤ, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Αντώνης Τζιώτης, τα μέλη του συλλόγου Απολλωνιατών Γεώργιος Χατζόπουλος, Μιχάλης Λεβογιάννης, Ευαγγελία Χατζοπούλου, Κωνσταντίνος Ανδρής, η Παρασκευή Θεοφίλου εκπρόσωπος του συλλόγου Απολλωνιατών στην ΟΝΑΣ και η Δήμητρα Θεοφίλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως το θέμα του λιμενικού έργου στον Απόλλωνα, που εδώ και πολλά χρόνια έχει σταματήσει, παρότι έχει δικαιωθεί από το ΣτΕ. Αυτό στο οποίο υπήρξε συμφωνία είναι, να προχωρήσει το έργο προσαρμοσμένο στις ανάγκες ανάδειξης και του αρχαιολογικού χώρου. Γι αυτό είπαμε αφενός μεν να επικαιροποιηθεί η υπάρχουσα μελέτη με βάση και την απόφαση του ΣτΕ και αφετέρου να προταθεί στα συναρμόδια υπουργεία για τις τελικές εγκρίσεις και χρηματοδότηση. Τονίσαμε όλοι ότι το έργο αυτό αποτελεί για την περιοχή του Απόλλωνα ζωτικής σημασίας έργο που θα βοηθήσει σημαντικά και στην τουριστική αναβάθμιση της.

Σε ότι αφορά τα άλλα μεγάλα ζητήματα της Νάξου, συμφωνήσαμε να συμμετάσχουμε σε προσεχή συνάντηση που θα διοργανώσει η ΟΝΑΣ μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου. Στη συνάντηση αυτή θα εκτιμηθεί το που βρίσκονται και τι μπορεί να επιτευχθεί στα πλαίσια ενός συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου για τη Νάξο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos