Νίκος Συρμαλένιος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Γλυνό

29 Οκτωβρίου 2018 17:47

Έφυγε χθες βράδυ από κοντά μας ο φίλος και σύντροφος στους κοινούς αγώνες Γιάννης Γλυνός. Χτυπημένος από ανίατη ασθένεια, έδινε μέχρι τέλος με αξιοπρέπεια την άνιση μάχη, που έχασε τελικά μετά από πολύχρονο αγώνα.

Ο Γιάννης, εκπαιδευτικός μαθηματικός στο επάγγελμα, υπήρξε ακαταπόνητος μαχητής της αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε με πίστη και επιμονή, με γνώμονα την αγάπη του για το Κόρθι, αλλά και το νησί του την Άνδρο. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στα κοινά υπήρξε αιρετός και διετέλεσε αρχικά δήμαρχος Κορθίου και μετέπειτα με την εφαρμογή του Καλλικράτη, δήμαρχος Άνδρου. Είχε πολλούς φίλους και λίγους εχθρούς, γιατί το έργο του ήταν πολύ πλούσιο και παγκοίνως αναγνωρισμένο, ενώ ταυτόχρονα η αξία του αναγνωρίστηκε γρήγορα και πέραν της Άνδρου, σε όλες τις Κυκλάδες, τις οποίες υπηρέτησε για αρκετά χρόνια από τη θέση του μέλους του ΔΣ της Τοπικής Ένωσης Δήμων Κυκλάδων (ΤΕΔΚ), αλλά και ευρύτερα σε όλη την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Με τον Γιάννη πορευτήκαμε μαζί για πολλά χρόνια σε διαφορετικά επίπεδα αυτοδιοίκησης, αλλά αυτό που μου θα μείνει χαραγμένο για πάντα είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά του, η απλότητα, αλλά και η διαρκής αναζήτηση για ένα οραματικό σχεδιασμό για το χωριό, για το νησί, για τον τόπο, πάντα με προοδευτικό και κοινωνικό πρόσημο. Σίγουρα το μόνο ελάττωμα του ήταν ότι δεν ήθελε να κακοκαρδίσει κανένα και αυτό πάντα δημιουργούσε προβλήματα σε όσους θεωρούσαν ότι με αυτό τον τρόπο, δεν είχαν την εύνοια της άποψης τους.

Φίλε και σύντροφε Γιάννη της Άνδρου και των Κυκλάδων σε αποχαιρετούμε με οδύνη, συνεχίζουμε όμως μέχρι τέλους να πορευόμαστε στην ίδια κοίτη.

Στη γυναίκα σου στυλοβάτη της ζωής σου, στα παιδιά σου, σε όλους τους οικείους σου, τα πιο θερμά συλλυπητήρια !!!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos