Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Μυκόνου: Τοποθετήθηκαν ηλιακά παγκάκια

06 Νοεμβρίου 2018 17:25

Ακόμα μια σημαντική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής που προωθεί συστηματικά τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως βασική προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - διαφυλάττοντας παράλληλα το παραδοσιακό μυκονιάτικο τοπίο - σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, προμηθεύτηκε και τοποθέτησε έξυπνα «ηλιακά παγκάκια» που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο (2) θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και 1 θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης.



Επιπλέον, φωτίζονται με χρώμα λευκό LED, όταν πέφτει το φως του ήλιου και αλλάζουν το χρώμα τους σε μπλε, όταν πραγματοποιείται επαγωγική φόρτιση.

Επιπροσθέτως, υπάρχει ένας αισθητήρας, ώστε σε περίπτωση βροχής τα παγκάκια να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν τη δυνατότητα παροχής δικτύου wi-fi.

Τα σημεία που τοποθετήθηκαν τα ηλιακά μπαγκάκια είναι τα ακόλουθα:

• Δυο στη Χώρα παραπλεύρως του μνημείου Ηρώων
• Ένα στην Κολοκύθα κάτωθι του αρχαιολογικού μουσείου
• Ένα άνωθεν της αφετηρίας των ΚΤΕΛ στο Παλιό Λιμάνι
• Ένα πλησίον της αφετηρίας των ταξί στο Νέο Λιμάνι
• Ένα στην πλατεία της Άνω Μεράς

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:

«Ακολουθώντας σταθερά την πολιτική προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο νησί μας, επιλέγουμε έξυπνες λύσεις και παρεμβάσεις που προωθούνται και στηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Πολιτική.

Προς αυτή την κατεύθυνση τα ηλιακά μπαγκάκια που τοποθετήθηκαν, θα δώσουν κίνητρο στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας, να καθίσουν και παράλληλα να φορτίσουν ηλεκτρικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αποτελεί χρέος και ευθύνη όλων μας η προστασία του περιβάλλοντος μέσα από συγκεκριμένα έργα και πράξεις, ξεκινώντας από τα μικρά και καθημερινά.

Με αυτές μας τις δράσεις στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση των Μυκονιατών και των εκατομμυρίων τουριστών μας, αλλά κυρίως στη νέα γενιά, η οποία επιβάλλεται να εκπαιδευτεί γύρω από ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας.»

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr