Επιστολή του Δημάρχου Άνδρου για ανάκληση της απόφασης της αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Όρμο Κορθίου

08 Νοεμβρίου 2018 12:19

Η αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Όρμο Κορθίου, που πρόκειται να εφαρμοστεί από την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018 όπως κοινοποιήθηκε με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην είσοδο του καταστήματος, οδήγησε τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην Κεντρική Διοίκηση της Τράπεζας, ζητώντας ανάκληση της απόφασης.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Σουσούδης αναφέρει στην επιστολή του: «Θεωρώ την απόφαση αυτή κατάφωρα λανθασμένη, καθώς ελήφθη χωρίς να συνυπολογιστούν παράγοντες που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου και χωρίς να εκτιμηθεί ο αντίκτυπός της στην καθημερινότητα και στις κοινωνικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής». Και προσθέτει: «Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Άνδρου και της Εθνικής Τράπεζας, θα ήθελα να ζητήσω να αξιολογήσετε εκ νέου την απόφασή σας, όχι μόνο με τεχνοκρατικά κριτήρια, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την τοπική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα».

Αναλυτικά, η επιστολή του Δημάρχου Άνδρου:

«Αξιότιμες κυρίες/Αξιότιμε κύριοι,
σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας μου, της έκδοσης ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου και της συγκέντρωσης υπογραφών εκ μέρους των δημοτών μας τον Δεκέμβριο του 2017, απευθύνομαι σε εσάς προκειμένου να διαμαρτυρηθώ εκ νέου για την απόφαση της οριστικής διακοπής της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Όρμο Κορθίου, που μετέφερε τις υπηρεσίες του στο κεντρικό κατάστημα της Χώρας Άνδρου.

Ήδη, από τον περασμένο Δεκέμβριο, με προσωπική επιστολή μου στην Κεντρική Διοίκηση της Τράπεζάς σας, είχα εκφράσει τον φόβο της οριστικής αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος στο Κόρθι, ζητώντας την αναθεώρηση της απόφασής σας για αναστολή της λειτουργίας του κατά τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη και τη λειτουργία του μία ημέρα, την Τετάρτη. Εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις ανάγκες των δημοτών της Άνδρου, θεωρώ ότι την απόφαση αυτή κατάφωρα λανθασμένη, καθώς ελήφθη χωρίς να συνυπολογιστούν παράγοντες που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου και χωρίς να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος που έχει στην καθημερινότητα και στις κοινωνικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής.

Η αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος του Όρμου Κορθίου θα επιτείνει ακόμα περισσότερο τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής που θα αναγκάζονται να ταξιδεύουν περισσότερα από 20 χλμ. για να εξυπηρετηθούν, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες –ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες ακόμα και για μία απλή τραπεζική συναλλαγή. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο είναι το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα που εξυπηρετεί χωριά και οικισμούς του Όρμου Κορθίου και η μεγάλη έκταση του νησιού μας καθιστά απαραίτητη τη λειτουργία του στην περιοχή.
Θα ήθελα, επίσης, να υπενθυμίζω ότι η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του καταστήματος που πρόκειται να εφαρμοστεί από την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018, κοινοποιήθηκε με μία απλή ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην είσοδο του υποκαταστήματος της τράπεζας, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προηγούμενη διαβούλευση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Άνδρου και της Εθνικής Τράπεζας, θα ήθελα να ζητήσω να αξιολογήσετε εκ νέου την απόφασή σας, όχι μόνο με τεχνοκρατικά κριτήρια, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την τοπική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.
Καταλήγοντας, ζητώ από την Κεντρική Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, όπως ευαισθητοποιηθεί επί του θέματος και να προβεί σε ανάκληση της απόφασης περί οριστικής αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματος στον Όρμο Κορθίου. Είμαστε στη διάθεσή σας για ενέργειες εκ μέρους του Δήμου Άνδρου.

Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos