Ξανά βράβευση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το περιβάλλον

08 Δεκεμβρίου 2018 13:33

 Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων βραβεύθηκε για τις ενέργειες και δράσεις περιβαλλοντικής αειφορίας. Ειδικότερα, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό «Best City Awards 2018», με το σύνολο των έργων διαχείρισης απορριμμάτων και αποκατάστασης του περιβάλλοντος με τίτλο «Περιβαλλοντική αειφορίας με έργα, συνέργειες και δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων», ο Δήμος κέρδισε το Silver βραβείο στην κατηγορία Βιώσιμη Ηγεσία. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, το αξιολόγησε ως ένα από τα κορυφαία της κατηγορίας. Η επιβράβευση αυτή αποτελεί, για μια ακόμα φορά, αναγνώριση των προσπαθειών και των κόπων της Δημοτικής Αρχής για την προάσπιση και την προστασία του περιβάλλοντος των πέντε νησιών του Δήμου μας.


Το βραβείο παρέλαβαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μανόλης Πολυκρέτης. «Για δεύτερη φορά βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να βραβευόμαστε για τις πρωτοβουλίες μας και τις ενέργειες στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. Το βραβείο αυτό αποτελεί επιβράβευση των κόπων οκτώ ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων καταφέραμε να κατασκευάσουμε τον μεγαλύτερο στις Κυκλάδες Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και να αποκαταστήσουμε τις έντεκα χωματερές που υπήρχαν στα πέντε νησιά του δήμου και να λειτουργήσουμε την ανακύκλωση» δήλωσε ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης.

Η τελετή απονομής των βραβείων Best City Awards 2018 πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, παρουσία 300 εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής των βραβείων Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι «Τα Best City Awards είναι πλέον ένας σημαντικός θεσμός, γιατί καλύπτουν τη σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός βιώσιμου οικονομικά και πράσινου αστικού περιβάλλοντος. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που διακρίνονται, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos