Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λιμενικό έργο στην περιοχή Πολλωνίων Μήλου, προϋπολογισμού € 3,6 εκατ., δημοπρατείται άμεσα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

09 Ιανουαρίου 2019 17:28

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής, όχι μόνο για τη Μήλο αλλά και για τη γειτονική Κίμωλο

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Περιφερειακής Αρχής έργων και παρεμβάσεων που στόχο έχουν την αναβάθμιση και την βελτίωση των λιμενικών υποδομών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε την προκήρυξη διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Λιμενικού Έργου στην περιοχή Πολλωνίων Ν. Μήλου», προϋπολογισμού δημοπράτησης € 3.639.400,00 (με ΦΠΑ).

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, τόσο για το νησί της Μήλου, όσο και για την Κίμωλο, για την δημοπράτηση του οποίου, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Ένα έργο που βασανίστηκε πολύ στο παρελθόν, πήρε και αυτό τον δρόμο του. Η Κίμωλος, ίσως το περίμενε περισσότερο και από την ίδια τη Μήλο, αφού θα βελτιώσει τις συγκοινωνιακές συνθήκες της μικρής Κιμώλου. Βάζουμε στόχους και να προχωράμε μόνο μπροστά».

Το έργο αφορά στην κατασκευή δύο προβλητών 51 μέτρων έκαστος, από τεχνητούς ογκόλιθους στον όρμο Πολλώνια της Μήλου, που βρίσκεται στο ΒΑ άκρο του νησιού, απέναντι από το νησί της Κιμώλου. Ενδιάμεσα των δύο προβλητών, η περιοχή θωρακίζεται με φυσικούς ογκόλιθους προέλευσης λατομείου. Στους προβλήτες αυτούς δημιουργούνται θέσεις πρόσδεσης πλοίων αλλά και μικρότερων πλωτών με μικρό ύψος επιβίβασης. Το λιμενικό έργο έχει υπολογιστεί για δύο θέσεις ferry boats, μήκους 60 – 65 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων περίπου, το καθενα.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η προθεσμία εκτέλεσής του είναι δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης με τον ανάδοχο. Χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας.

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών λήγει στις 26/2/2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 πμ.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 5/3/2019 , ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 πμ. από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, στην Ερμούπολη Σύρου.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, έχουν ελεύθερη, πλήρη, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο "ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί" της πύλης www.promitheus.gov.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην διεύθυνση http://www.pnai.gov.gr.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που προαναφέρθηκε, σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr