Αναβολή Δ.Σ. του Δήμου Άνδρου λόγω έλλειψης απαρτίας

30 Ιανουαρίου 2019 13:34

Σύσσωμη -πλην του κ. Μανώλη Βάμβουκα- απουσίαζε η αντιπολίτευση στο προγραμματισμένο για την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου και ώρα 20:15, Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άνδρου. Συγκεκριμένα, το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Άνδρου και μόλις 9 δημοτικοί σύμβουλοι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, καθώς για την απαρτία πρέπει να είναι παρόντες τουλάχιστον 11 δημοτικοί σύμβουλοι.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν παρευρίσκονται σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Άνδρου, αποδεικνύοντας ότι είναι εκπεφρασμένη η στάση τους να μη συμμετέχουν σε συνεδριάσεις, εφόσον η πλειοψηφούσα παράταξη δε δημιουργεί από μόνη της απαρτία.

Υπογραμμίζεται ότι στην -προγραμματισμένη για χθες- συνεδρίαση υπήρχαν 41 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση και ψήφιση βρίσκονται καίρια και σημαντικά ζητήματα για τη λειτουργία του Δήμου, την προώθηση και δρομολόγηση έργων, αλλά και την επίλυση προβλημάτων.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε ορισμένα από τα θέματα:
1. Έγκριση υποβολής αιτήματος πρότασης ένταξης της πράξης «Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Άνδρου» και αποδοχή της συμμετοχής στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Φιλόδημος ΙΙ».
2. Έγκριση υποβολής αιτήματος πρότασης «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Γαύριο Άνδρου» και αποδοχής συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» για οριστική ένταξη, ως μεταφερόμενο έργο μετά την πρόσκληση V του Άξονα Προτεραιότητας «Ανέγερση ή/και Επανάχρηση δημοτικών κτιρίων», με φορέα χρηματοδότησης το ΥΠ.ΕΣ.
3. Έγκριση διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών.
4. Έγκριση μελέτης και ένταξη πράξης «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Δήμου Άνδρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.
5. Αποδοχή χρηματοδότησης από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
6. Αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.
7. Αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για «πρόταση αναβάθμισης προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία σε παραλίες».
Παράλληλα, στη λίστα των προς συζήτηση θεμάτων βρίσκονται:
8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Άνδρου και του Υπουργείου Πολιτισμού - Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Κατασκευή Νέου Γηπέδου 5Χ5 Δήμου Άνδρου» και η αποδοχή χρηματοδότησής του.
9. Καταβολή υπόλοιπου ποσού για τη χρηματοδότηση των μελετών: α) Ανέγερση κτιρίου παιδικού σταθμού Χώρας Άνδρου» και β) «Εκσυγχρονισμός και επέκταση δημοτικού σχολείου Χώρας Άνδρου», από ιδίους πόρους.
10. Τροποποίηση ΟΕΥ για ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και σύσταση θέσεων.
11. Σύσταση πάγιας προκαταβολής και ορισμός διαχειριστικού υπολόγου με τον αναπληρωτή του.
12. Ορισμός υπεύθυνου δέσμευσης λογαριασμού και ορισμός διαχειριστικού υπολόγου και η κατανομή πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές Δ’ δόση 2018.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos