Στη χειμερινή Δονούσα ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος

12 Φεβρουαρίου 2019 14:26

«Είμαστε κοντά στους ανθρώπους που έχουν πάρει την απόφαση ζωής να μένουν και να υπηρετούν το υπέροχο Αιγαίο», το μήνυμα του Περιφερειάρχη

Τη Δονούσα, το νησί των Μικρών Κυκλάδων επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Γιάννη Μαργαρίτη, Έπαρχο Νάξου - Αμοργού και Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοΐας & Επικοινωνιών και τους συνεργάτες του.

Στο νησί του οποίου οι μόνιμοι κάτοικοι, κατά τους χειμερινούς μήνες δεν ξεπερνούν τους 150, αλλά που το καλοκαίρι οι επισκέπτες του υπερβαίνουν τις 3.000, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Δονούσας, Μιχάλη Πράσινο και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας, Δημήτρη Πράσινο, με τους οποίους επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, το γήπεδο, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με κατοίκους , με τους οποίους συζήτησε τα θέματα του νησιού και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει χρηματοδοτήσει, με έμφαση στην ενίσχυση των δομών που αφορούν την Εκπαίδευση και την Υγεία.

Όσον αφορά την Εκπαίδευση, μετά από Διαβαθμιδική Σύμβαση συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, η Περιφέρεια έχει αναλάβει την προσθήκη αίθουσας Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Σχολείο Δονούσας και τη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου, προϋπολογισμού 190.000,00 €. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της μελέτης από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της ΠΝΑΙ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
Έχει ολοκληρωθεί η επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων αυτών, από το ειδικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για την συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων στα νησιά της, ενώ με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» αναβαθμίστηκε ο ψηφιακός τεχνολογικός εξοπλισμός στα σχολεία της Δονούσας.

Με ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος εξάλλου έχει εξοπλιστεί με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.
Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, λόγω των βλαβών που υπέστη από τις βροχοπτώσεις.

Από τη Δονούσα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:
«Βρισκόμαστε στη Δονούσα όπου τους χειμερινούς μήνες οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού δίνουν τη δική τους μάχη. Είμαστε εδώ για να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν είναι μόνοι τους , ότι έχουν δίπλα τους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για κάθε θέμα που αντιμετωπίζουν. Μάθαμε να συνεργαζόμαστε με τα νησιά μας, μάθαμε να δουλεύουμε μαζί με τους νησιώτες μας. Κι εδώ στη μικρή Δονούσα, στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε κοντά στους ανθρώπους που έχουν πάρει την απόφαση ζωής να μένουν σε αυτά τα νησιά. Και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, όσο αυτοί συνεχίζουν να μένουν εδώ και να υπηρετούν το υπέροχο Αιγαίο».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos