Στην «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του Μανώλη Γλυνού και ο Μπενέτος Σπύρου

28 Μαρτίου 2019 12:52

Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», με μεγάλη χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου Μπενέτου Σπύρου, επιβεβαιώνοντας ότι η παράταξή μας αποτελεί σημείο σύγκλισης των υγιών επιχειρηματικών, παραγωγικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων του τόπου.


Βαθιά αυτοδιοικητικός, υπέρμαχος της αναγνώρισης της νησιωτικότητας, αγωνιστής των δικαιωμάτων των νησιωτών, εκ των μακροβιότερων δημάρχων της Ελλάδας, έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στους Λειψούς, το νησί το οποίο αγάπησε και υπηρέτησε επί 20 χρόνια, ο Μπενέτος Σπύρου από σήμερα αποτελεί ένα πολύτιμο μέλος της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός, καλωσόρισε στην «Συμμαχία» τον Μπενέτο Σπύρου δηλώνοντας τα εξής: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση καλωσορίζω σήμερα στην μεγάλη οικογένεια της “Συμμαχίας” τον Μπενέτο Σπύρου. Έναν αγωνιστή της αυτοδιοίκησης που υπηρέτησε το νησί του, τους Λειψούς, με ανιδιοτέλεια, με αγάπη και έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Με το ίδιο ήθος και την ίδια συνέπεια υπηρετεί τα τελευταία πέντε χρόνια τον θεσμό του Β΄Βαθμού Αυτοδιοίκησης, πιστός στις αρχές και στις αξίες του. Η εμπειρία του είναι πολύτιμη, η αγάπη του για τα νησιά μας είναι δεδομένη, η βαθιά δημοκρατική του συνείδηση είναι αδιαπραγμάτευτη. Η αποδοχή του φίλου Μπενέτου να συνταξιδέψει με το καράβι της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”, ενισχύει ακόμα περισσότερο την δυναμική μας και μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας, να αδράξουμε αυτήν την τελευταία ευκαιρία που δίνεται στον τόπο μας για ευημερία και ανάπτυξη, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, με αγάπη και δικαιοσύνη. Μπενέτο καλώς όρισες στην “Συμμαχία” μας, καλή επιτυχία!».
Ο Μπενέτος Σπύρου, στο πολιτικό του μήνυμα για την συνεργασία με τον υποψήφιο περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», Μανώλη Γλυνό αναφέρει τα εξής: «Αποδέχθηκα την πρόταση του Μανώλη Γλυνού, συνδράμοντας σε μια προσπάθεια διαφόρων πολιτικών δυνάμεων της χώρας, να περάσει ένα μήνυμα συμμαχιών, συνεργασίας και ανάδειξης του περιφερειακού ελλείμματος της χώρας μας και ειδικά του κατακερματισμένου νησιωτικού χώρου, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, καταξιώνοντας μια κουλτούρα νέα για την πατρίδα μας που στην Ευρώπη είναι κυρίαρχη, δηλαδή, του σεβασμού της Πολιτικής Αυτονομίας των θεσμών της Κοινωνίας».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Μπενέτος Σπύρου του Εμμανουήλ και της Καλοτίνας, γεννήθηκε στους Λειψούς, το 1954. Τελείωσε το 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο των Λειψών και μετέπειτα πήγε στην Κάλυμνο, τόπο καταγωγής της μητέρας του, όπου τελείωσε το Νικηφόρειο Γυμνάσιο-Λύκειο. Στην συνέχεια μετέβη στην Ιταλία, όπου σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Πίζας, αμέσως μετά την μεταπολίτευση. Είχε έντονη πολιτική δραστηριότητα από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Ελληνικού Φοιτητικού Συλλόγου «ΑΘΗΝΑ» στην Πίζα για έξι χρόνια. Το 1981 ήταν μέλος της γραμματείας της Π.Α.Σ.Π. Ιταλίας.
Το 1984, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, εργάστηκε στην ΝΕΛΕ Πειραιά, ως υπεύθυνος Κέντρου Λαϊκής Επιμόρφωσης Δραπετσώνας Κερατσινίου και μετέπειτα ως σύμβουλος Λαϊκής Επιμόρφωσης στην Νομαρχία Δυτικής Αττικής, στον τομέα των σχέσεων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το 1986 μετά από πιέσεις κατοίκων του νησιού, με το οποίο διατηρούσε συνεχείς επαφές, κοινωνικές και οικονομικές, γιατί όλη η οικογένειά του ζούσε στους Λειψούς, αποφάσισε να είναι υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές. Εξελέγη την πρώτη φορά με 4 ψήφους διαφορά και εκλέγεται από τότε μέχρι το 2014 ανελλιπώς, τις περιόδους μάλιστα 2002-2006 και 2006-2010 ως μοναδικός υποψήφιος, με ένα «οικουμενικό» σχήμα. Σε μια έντονη και φανατισμένη πολιτικά περίοδο, όπου στους Λειψούς η Ν.Δ. είχε ποσοστά πάνω από 60%, οι Λειψιώτες ψήφησαν έναν Δήμαρχο που προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ, αλλά που πάντοτε δήλωνε και έπραττε ως «Ανεξάρτητος». Πολιτικά αυτόνομος και πριν απ’ όλα «πολίτης», Λειψιώτης , Αιγαιοπελαγίτης, Έλληνας πατριώτης.

Από το 1991 μέχρι το 2014, διετέλεσε μέλος του ΔΣ αρχικά της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου και στην συνέχεια της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και, ως εκπρόσωπός της, μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου Καλύμνου, του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δωδεκανήσου. Διετέλεσε επίσης μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και των επιτροπών Παρακολούθησης για τέσσερα Κ.Π.Σ.

Επί δημαρχίας του οι Λειψοί αναπτύχθηκαν, χωρίς να αλλάξει η νησιωτική τους φυσιογνωμία και αναδείχθηκαν ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη και ως εναλλακτικός προορισμός. Σχετικές δημοσιεύσεις: «Μαθήματα Οικονομίας από ένα μικρό νησί στην καρδιά του Αιγαίου»-Ιταλικό Περιοδικό GEO Ιουλίου 2010-, «Οι Λειψές μας ηγεσίες και το θαύμα των Λειψών»-μεγάλης κυκλοφορίας Ελληνική Εφημερίδα και πολλά άλλα, Διεθνή και Ελληνικά. Το 2013 ο Δήμος βραβεύτηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (στα βραβεία Κοινού). Επίσης το 2013 ο Δήμος Λειψών τιμήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Εθνικό Κέντρο Ανακύκλωσης, μέσα στους έξι πρώτους στην Ελλάδα, με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης ανά κάτοικο.
Παρά την μεγάλη του δραστηριότητα, αφού είχε καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό των έργων υποδομής (Σύστημα Ορθολογικής Διαχείρισης των Υγρών Αποβλήτων, Σύστημα Ορθολογικής Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων, Λιμενικές Υποδομές, Σχολεία, Υγεία κλπ), ο Δήμος Λειψών ήταν ένας από τους πιο καλοστεκούμενους στην Ελλάδα, με ποσοστό δανειακών υποχρεώσεων κάτω από 2% των τακτικών του εσόδων, δεν χρωστούσε σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο και παρότι με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, κρατιόταν ΖΩΝΤΑΝΟΣ!!!
Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, στους Λειψούς συνέχιζαν να εκτελούνται έργα του ΕΣΠΑ, για την Περιβαλλοντική Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (1.200.000 ευρώ), για Κατασκευή Δεξαμενών μεταφοράς νερού (850.000 ευρώ), για προμήθεια εξοπλισμού μονάδας Κομποστοποίησης προδιαλεγμένου οργανικού υλικού και συνοδευτικές δράσεις, ενώ ήταν έτοιμα για δημοπράτηση τα έργα για Κατασκευή-Επέκταση της αποβάθρας του λιμανιού και το Πολιτιστικό Μορφωτικό και Συνεδριακό Κέντρο, όπως και άλλα έργα που εκτελούνται σήμερα, είναι με μελέτες που άφησε κατά την δημοτική του περίοδο (Διορθωτικές παρεμβάσεις για την καλυτέρευση της απορροής προς την λιμνοδεξαμενή-η μονάδα αφαλάτωσης κλπ).

Το 2014 κατέβηκε ως υποψήφιος περιφερειάρχης με τον Συνδυασμό «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.


 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos