Η Αγία Σοφία είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αυτό δεν αλλάζει.

01 Απριλίου 2019 20:25

Εδώ και μία εβδομάδα, καθημερινά στις ομιλίες του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν παρά τις διεθνείς αντιδράσεις επιμένει πως θέλει να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.


Ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας αλλά και ένα από τα κορυφαία σύμβολα της ορθοδοξίας που έχει ξεχωριστή θέση στην ψυχή και την καρδιά όλων των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο. Κτίστηκε το 537 μ.Χ. και αποτέλεσε τον μεγαλύτερο ναό του Χριστιανικού κόσμου μέχρι το 1520 μ.Χ. και από το 1930 μέχρι σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Η UNESCO το έχει χαρακτηρίσει ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτό δεν αλλάζει όσες απειλές κι αν εκτοξεύσουν οι Τούρκοι. Εκτός από τις αντιδράσεις της UNESCO και η Αμερικανική Επιτροπή για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) καταδικάζει τις αξιώσεις Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Οι συνέπειες αυτών των ενεργειών του Τούρκου προέδρου επιδεινώνουν το ήδη βεβαρυμμένο κλίμα για τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

Κατερίνα Μονογυιού

Πολιτευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Μέλος του Τομέα Πολιτισμού

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos