Ο Κάλλιστος Διακογεωργίου, υποψήφιος και πάλι δίπλα στον Γιώργο Χατζημάρκο

03 Απριλίου 2019 11:39

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Κάλλιστου Διακογεωργίου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.


Ο εν ενεργεία Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου, στην δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, για δεύτερη θητεία, αναφέρει τα εξής:

«Στόχος για εμένα προσωπικά, δεν είναι απλά το όραμα. Είναι το όραμα, να πάρει σάρκα και οστά και με συνέπεια, να γίνει πράξη. Σήμερα, μπροστά σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση, θέλω να δώσω ξανά στους συμπατριώτες μου την ιερή υπόσχεση που και πάλι θα κάνω πράξη.
Σε όποιο πόστο και αν ταχθώ να υπηρετήσω την αυτοδιοικητική μου πορεία, πάντα στο πλευρό του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Χατζημάρκου, θα συνεχίσω να υπηρετώ τους συμπολίτες μου με συνέπεια, ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα. Η πορεία μου τόσων ετών και η τοποθέτησή μου σε νευραλγικές θέσεις ευθύνης, από τις παρατάξεις που υπηρέτησα, έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια εμπειρία στα δεδομένα των νησιών μας. Εκτίμησα την πρόταση του Γιώργου Χατζημάρκου και ανταποκρίθηκα τις προηγούμενες εκλογές, με γνώμονα την εντιμότητα, την ευστροφία και την αποτελεσματικότητά του.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι πριν από μερικά χρόνια, ο ίδιος παρέλαβε ένα δυνατό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με άξια στελέχη και το οδήγησε στο να αναγνωριστεί, ως ένα από τα πλέον ισχυρά της χώρας μας, με φήμη που εκτοξεύθηκε στην κορυφή, ανά την ελληνική επικράτεια. Στη συνέχεια, η παραταξιακή παρουσία του στο Δήμο Ρόδου, άλλαξε τα τοπικά δεδομένα. Η θητεία του δε, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζει να καταγράφεται με χρυσά γράμματα από τους κατοίκους και τα τοπικά στελέχη Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Την περίοδο που υπηρετήσαμε και συνεχίζουμε μαζί του την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα νησιά μας μεταμορφώθηκαν σε ένα απέραντο εργοτάξιο, όπου το ένα έργο, διαδέχεται το άλλο και η ανάπτυξη δεν έχει τέλος. Τις ατελείωτες ώρες που ακούραστα εργάζεται και τον ενθουσιασμό, πάνω στον οποίο ο Γιώργος Χατζημάρκος στηρίζει το ξεκίνημα κάθε νέου έργου, παρασύρει όλους όσους είμαστε κοντά του, διότι το αποτέλεσμα, δικαιώνει τα ζητούμενα των νησιωτών. Η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, είναι πασιφανής. Άλλωστε, αυτός είναι ο στόχος μας.

Το αρχικό μου ένστικτο, σε ότι αφορά στην εργατικότητα, την ανιδιοτέλεια και την αποτελεσματικότητα του Περιφερειάρχη, συνεχίζει να δικαιώνεται και σήμερα. Και δεν αποτελεί απλά και μόνο επιθυμία μου η συμπόρευση μαζί του. Εκτιμώ ότι, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, θα αδικούσε τους συμπολίτες μου, οποιαδήποτε άλλη πολιτική μου επιλογή.

Επιλέγω συνειδητά και σταθερά και στις ερχόμενες εκλογές, να ανανεώσω την συστράτευσή μου με τον Γιώργο Χατζημάρκο. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι τα στελέχη της, που μαζί με τους εργαζόμενους,( συνεργάτες) υπηρετούμε όλοι μαζί με εντιμότητα τους πολίτες, παίρνοντας γενναίες αποφάσεις και προωθώντας έργα ανάπτυξης, με όλες τις δυνατότητες, με γμώμονα τον άνθρωπο.
Η πορεία μας μέχρι τώρα, δεν ήταν εύκολη. Τα περισσότερα νησιά δυσπρόσιτα και με μορφολογία που διαφέρει από το ένα στο άλλο.
Η ελπίδα γι΄ αυτούς, ήρθε από την αρχή της θητείας της παράταξής μας και λέγεται Γιώργος Χατζημάρκος. Ο Περιφερειάρχης –που – παρά την οικονομική δυσπραγία της εποχής, με επιμονή, υπομονή και αληθινό ενδιαφέρον, υπερασπίστηκε τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών, συνεργάστηκε με τους κατά τόπους φορείς και άλλαξε τα δεδομένα. Ουσιαστικά λοιπόν, η αχτίδα φωτός για τους νησιώτες της Περιφέρειας, Δωδεκανήσιους και Κυκλαδίτες, είναι ταυτισμένη με το όνομα της παράταξής μας, που από την αρχή έθεσε υψηλούς στόχους, χάραξε πορεία στα δύσκολα και με αποφασιστικότητα γύρισε σελίδα και οδήγησε Μπροστά το Νότιο Αιγαίο!
Ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια! Τα καταφέραμε! Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε!»

Βιογραφικό
Ο Κάλλιστος Διακογεωργίου, είναι από τα μακροβιότερα στελέχη της αυτοδιοίκησης.
Γεννήθηκε στην Λαχανιά της Ρόδου, με καταγωγή από τη Χάλκη.
Σπούδασε επί τρία χρόνια στο γυμνάσιο Αρχαγγέλου της Ρόδου και τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο στο Βενετόκλειο και στη συνέχεια φοίτησε στην Τουριστική Σχολή.
Γνωστός επιχειρηματίας, ασχολείται με τις Οικοδομικές-Εμπορικές Επιχειρήσεις μαζί με τον υιό του Βασίλη.
Παντρεμένος με τη Θέκλα Αδαμάκη (το γένος Καραγιάννη από τη Σύμη,”Μαϊστρισού”) με την οποία απέκτησε τρείς υιούς, τον Βασίλη, τον Ιπποκράτη και το Ρένο.

Υπηρέτησε το Δήμο Ρόδου επί 20 συναπτά έτη, με τον αείμνηστο Δήμαρχο Δημήτρη Βενετοκλή και στη συνέχεια με το Δήμαρχο Γιώργο Γιαννόπουλο σε πολλές και καίριες θέσεις, όπως :
- Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης Ρόδου (Δ.Ο.Ν.Α.) , όπου μαζί με το διοικητικό συμβούλιο πέτυχε τη διοργάνωση πολλών και επιτυχημένων αθλητικών οργανώσεων, όπως, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Soccer, τη Λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα 2004 καθώς και άλλες διοργανώσεις που συνέβαλαν στην ευρύτερη πρόωθηση της Ρόδου και της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε επίσης:
- Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου ,
- Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου (Δ.Ε.Υ.Α.Ρ),
- Πρόεδρος για την Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας στη Ρόδο,
 Αντιδήμαρχος σε θέματα Αθλητισμού και Αθλητικών εγκαταστάσεων και τεχνικών υπηρεσιών.

Πρόεδρος της Ομάδας Μπάσκετ με αμαξίδιο Γ.Σ. Δωδεκάνησος, με τεράστια επιτυχία. στην Α1 κατηγορία και στα πανευρωπαικά πρωταθλήματα . Υπηρέτησε σε κύριες θέσεις τις ομάδες ΠΑΕ Ρόδος, Α.Σ. Ορφέα Ρόδου, Ομόνοιας Γενναδίου και μέλος στη διοίκηση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, βοηθώντας όλους τους αθλητικούς συλλόγους όλων των αθλημάτων.

Εκλεγμένο μέλος στο Επιμελητήριο Δωδ/νήσου, γνωρίζοντας από κοντά τα προβλήματα του ελεύθερου επαγγελματία και των εργαζομένων.

Ως Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου, και με σύνθημα «Πολιτισμός παντού, από το μεγαλύτερο έως και το μικρότερο νησί και χωριό της Δωδεκανήσου», έχει καταφέρει να αναδείξει σε τεράστιο βαθμό τις πολιτιστικές δράσεις τοπικών και παροικιακών συλλόγων, να ενώσει πολιτισμούς και κουλτούρες με πρωτόγνωρες συνδιαστικές εκδηλώσεις (Ρόδος, Κρήτη, Πόντος), (Ρόδος Πόντος, Αρμενία), (Ρόδος, Ρωσία), να τονίσει την ύπαρξη ταλαντούχων εργαζομένων σε υπηρεσίες π.χ. ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ σε συνδυασμό με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και όχι μόνο. Η πόρτα του Γραφείου Πολιτισμού της Περιφέρειας, παραμένει πάντα ανοιχτή, ώστε, σε νόμιμα πλαίσια, να συνεχίσουν να προωθούνται μέσα από εκεί, οι δραστηριότητες των τοπικών και των παροικιακών συλλόγων, οποιασδήποτε μορφής πολιτισμού (μουσική, τραγούδι, θέατρο, ζωγραφική κλπ).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos