Μ. Γλυνός από την Αντίπαρο: Επιτυχημένη είναι η περιφερειακή αρχή που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του

04 Απριλίου 2019 13:04

Η ανασφάλεια που βιώνουν οι νησιώτες εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων στον τομέα Υγείας, αναδεικνύεται σε μείζον και κυρίαρχο ζήτημα, κατά τις επαφές του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλη Γλυνού, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις Κυκλάδες.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αντίπαρος, όπου –όπως συμβαίνει και στη Σύμη και σε άλλα νησιά της άγονης γραμμής- υπάρχει ασθενοφόρο το οποίο έχει παραχωρηθεί από το ΕΚΑΒ αλλά δεν υπάρχει διασώστης και χρέη οδηγού εκτελεί υπάλληλος του Δήμου!
Στην Αντίπαρο, με την πάροδο του χρόνου οι οδηγοί του Δήμου ένας-ένας άρχισαν να αρνούνται να συνδράμουν στη διακομιδή ασθενών ως οδηγοί, κυρίως λόγω της μεγάλης ευθύνης διαχείρισης ενός περιστατικού που δυνητικά μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.

Το σοβαρότατο πρόβλημα λύνεται κάθε φορά με αυτοσχέδιες λύσεις. Είτε αναζητείται οδηγός του Δήμου διαθέσιμος (από τους δύο που διαθέτει, εντεταλμένοι για τη οδήγηση τον λεωφορείου ή των απορριμματοφόρων) είτε άλλος υπάλληλος του Δήμου, λύση, που είναι εξάλλου, παράτυπη, εξωθεσμική και δυνητικά επικίνδυνη.
Σε διαφορετική περίπτωση, καλείται ομάδα διάσωσης από την Πάρο που, όπως γίνεται αντιληπτό, χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να καταφτάσει στην Αντίπαρο και να επιστρέψει στο νησί.

Διαφορετικά, αναλαμβάνει να οδηγήσει το ασθενοφόρο οποιοσδήποτε με δίπλωμα βρεθεί κοντά στο περιστατικό (στο δρόμο, σε οικία ή στο χώρο τον ιατρείου) προκειμένου να μεταφέρει τον ασθενή συνοδεία γιατρού- ως την Πούντα της Πάρου μέσω του πορθμείου Αντιπάρου –Πούντας, όπου περιμένει ένα ασθενοφόρο τον ΕΚΑΒ για να παραλάβει το περιστατικό και να το μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Πάρου, καθώς κανείς δεν αναλαμβάνει να διακομίσει έτσι, άτυπα, ένα σοβαρό περιστατικό ως το ΚΥ.

Η δημοτική αρχή Πάρου αλλά και οι κάτοικοι του νησιού, περιέγραψαν στον υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλη Γλυνό, την μεγάλη ανασφάλεια που βιώνουν εξαιτίας της έλλειψης διασώστη- οδηγού ασθενοφόρου, πρόβλημα που εντείνεται τη θερινή περίοδο.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, ανέφερε ότι η Περιφερειακή Αρχή μπορεί και πρέπει να αναλάβει ρόλο για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, διεκδικώντας και όχι επαιτώντας θεσμοθέτηση οικονομικών κινήτρων για την κάλυψη κενών θέσεων στις δομές υγείας των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Δεσμεύτηκε ότι η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ως αυριανή περιφερειακή αρχή, από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησής της, θα διεκδικήσει την υλοποίηση σειράς προτάσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους δημάρχους των νησιών. «Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για τον άνθρωπο και για την ανάπτυξη των νησιών, χωρίς να έχουμε λύσει το θέμα της υγείας στα νησιά μας. Ήρθε η ώρα επιτέλους κάποιος να αναλάβει την ευθύνη, ήρθε η ώρα που η Υγεία των νησιωτών θα αποτελέσει προτεραιότητα στην ατζέντα της διεκδίκησης της περιφερειακής αρχής, που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του κι εμείς ως “Συμμαχία”, ως αυριανή περιφερειακή αρχή, αυτήν ακριβώς την ανάγκη θα υπηρετήσουμε», διαβεβαίωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός την δημοτική αρχή Αντιπάρου και τους κατοίκους ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο νησί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos