Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Λεονταρίτη με την Ε.Ε Κ και Φορέων Ναυτιλίας

22 Απριλίου 2019 17:03

Στη διαπίστωση ότι η κατάσταση του λιμανιού του Αθηνιού και του οδικού δικτύου της Σαντορίνης που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία μεγιστοποιήθηκε υπερβολικά ως προς την πραγματική της διάσταση, με αποτέλεσμα η προσπάθεια όλων όσοι επιδίωκαν να επηρεάσουν αρνητικά τον τουρισμό του νησιού να πέσει στο κενό, κατέληξε η πολύωρη σημερινή συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και Επάρχου Π.Ε. Θήρας κ. Γιώργου Λεονταρίτη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.


Ο Αντιπεριφερειάρχης, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Ένωσης για επίσημη ενημέρωση εξαιτίας του θορύβου και της ανησυχίας που έχουν προκληθεί, με πλήρη και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία συνοδευόμενη από παράθεση στοιχείων, καθησύχασε τους συνομιλητές του οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δυνατότητα της ομαλής και απρόσκοπτης συνέχισης της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη και κατ’ επέκταση στον ελλαδικό χώρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας και εκπρόσωποι όλων των μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε τα εξής: «Για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός και αποδεικνύουμε καθημερινά ότι επενδύουμε σε αυτόν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Σαντορίνη αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο προορισμό της χώρας και πίσω απ’ αυτήν διακυβεύονται συμφέροντα ολόκληρου του ελληνικού τουρισμού και κατ’ επέκταση της εθνικής μας οικονομίας.

Διαβεβαιώνω άπαντες ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε αγαστή συνέργεια με τους τοπικούς φορείς του νησιού προκειμένου να διαφυλάξουμε το τουριστικό μας προϊόν. Όπως και στο παρελθόν, η συνεργασία μας με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας υπήρξε άριστη και θα εξακολουθήσει να είναι και στο μέλλον.

Για άλλη μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς της Σαντορίνης για την ομοψυχία, την υπευθυνότητα και τη συντεταγμένη θέση τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr