Συμμετοχή Νίκου Συρμαλένιου και Αντώνη Συρίγου στις εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού στη Μύκονο και τη Δήλο

10 Ιούνιος 2019 11:45

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, της Γεν. Γραμματέως του ΥΠΠΟ Μαρίας Βλαζάκη και του δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά, το Σάββατο 8/6 οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Εφορεία Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού στη Μύκονο και στη Δήλο, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ.

Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν καταρχήν στο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου της Μυκόνου όπου παρουσιάσθηκαν τα εκθέματα σύγχρονης τέχνης 13 καλλιτεχνών, ενώ στη Δήλο εγκαινιάσθηκε Έκθεση του Βρετανού γλύπτη Antony Gormley.

Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μια καινοτόμα προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού για ανάδειξη και δημιουργικό συνδυασμό μορφών της σύγχρονης τέχνης με το ιστορικό φορτίο των αρχαιολογικών χώρων.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρης Αθανασούλης ανακοίνωσε την ένταξη της Δήλου στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» με προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ για την αναστήλωση των σημαντικών μνημείων του αρχαιολογικού χώρου του νησιού

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos