Έγκριση δημοπράτησης δικτύου ύδρευσης περιοχής Αρκεσίνης Αμοργού

24 Ιουλίου 2019 10:55

Το έργο είναι προϋπολογισμού 950.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

“Πράσινο φως” για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του δικτύου ύδρευσης Αρκεσίνης Αμοργού, έδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, η ΕΥΔ προέβη στην προέγκριση των τευχών διακήρυξης και της διαδικασίας με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο, «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης περιοχής Αρκεσίνης Αμοργού», συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, το οποίο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Περιλαμβάνει την κατασκευή εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 10 χλμ για την περιοχή Αρκεσίνης Αμοργού. Ειδικότερα, προβλέπεται η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υφιστάμενου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αρκεσίνης και η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου από τον οικισμό μέχρι τη δεξαμενή. Επίσης, συμπεριλαμβάνεται η επέκταση του δικτύου ύδρευσης προς τους οικισμούς Ραχούλα, Πύργος και Δίστρατα καθώς και η κατασκευή ενός νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης που συνδέει τη δεξαμενή της Αρκεσίνης με την Δεξαμενή της Κολοφάνας. Το εσωτερικό δίκτυο των οικισμών Αρκεσίνης, Ραχούλας, Πύργου και Διστράτων τροφοδοτείται από την υφιστάμενη δεξαμενή της Αρκεσίνης που βρίσκεται πάνω στο λόφο, νοτιοανατολικά του οικισμού, η οποία με τη σειρά της τροφοδοτείται με νερό από γεωτρήσεις.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos