Έκανε δεκτή ο Υπουργός Εσωτερικών τις προτάσεις των βουλευτών Κυκλάδων της ΝΔ, Μονογυιού Αικατερίνης και Φόρτωμα Φίλιππου, για την πιο εύρυθμη λειτουργία των Δήμων

07 Αυγούστου 2019 17:49

Έγινε δεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ, Θεοδωρικάκο Τάκη, η πρόταση των βουλευτών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Μονογυιού Κατερίνας και Φόρτωμα Φίλιππου, δίκαιων αιτημάτων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού μας.


Πλέον, τροποποιείται το άρθρο 207 του νόμου 3852/10 και επανέρχεται η πρόβλεψη της πλειοψηφίας, ήτοι: στη δημοτική κοινότητα που εκτείνεται στην εδαφική περιφέρεια ενός νησιού ο δήμαρχος ορίζει αντιδήμαρχο σύμβουλο της πλειοψηφίας, ο οποίος έχει εκλεγεί στην εκλογική περιφέρεια όπου ανήκει η νησιωτική δημοτική κοινότητα και σε περίπτωση που δεν υπάρχει στην πλησιέστερη εκλογική περιφέρεια.

Επίσης, συμπληρώνεται το άρθρο 67 του νόμου 3852/10 και δίνεται η δυνατότητα ώστε οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων σε νησιωτικούς δήμους που αποτελούνται από δύο και πλέον νησιά να συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη.
Τέλος, οι νησιωτικοί δήμοι, ανεξαρτήτως πληθυσμιακών κριτηρίων, εφόσον έχουν ανάλογη οικονομική δυνατότητα, μπορούν με τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας τους να συστήσουν θέση μετακλητού Γενικού Γραμματέα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos